- Homofili er årsak til pedofili

- Det er ikke den katolske kirkens sølibat som er årsaken til pedofili, men homoseksualitet, sier en av Vatikanets mektigste ledere.

Kardinal Tarcisio Bertone

Vatikanets kardinal Tarcisio Bertone.

Kardinal Tarcisio Bertone, som ofte kalles "visepaven" eller pavens utenriksminister, har ifølge SVT forsøkt å dempe anklagene mot den katolske kirken.

Under et besøk i Chile sa Bertone at pave Benedikt snart kommer med et "nytt og overraskende" utspill i forhold til alle overgrepsskandalene.

- Ingen link til sølibat

Kardinalen benyttet også Chile-besøket til å lufte sine egne synspunkter om årsakene til at noen forgriper seg på barn.

Mange psykologer og psykiatere har hevdet at det ikke er noen sammenheng mellom sølibat og pedofili. De tror snarere at det er en sammenheng mellom homoseksualitet og pedofili.

Kardinal Tarcisio Bertone

- Det er sannheten. Der finnes problemet, sa kardinalen på en pressekonferanse i Santiago. Han ble øyeblikkelig møtt med sinte protester fra Chiles interesseorganisasjoner for homofile.

Forsøker å mørklegge

Både Bertone og paven er blitt anklaget for å forsøke å mørklegge gamle og nye overgrepssaker i kirken. Fra alle kanter av verden kommer det nå nye meldinger om overgrep.

I Norge har en av den katolske kirkes mest markante personligheter, pater Kjell Arild Pollestad, i dag tilbakevist beskyldninger om at han skal ha oppført seg utilbørlig overfor pastor Reidar Voith.

Pollestad forklarer beskyldningene med at han hadde mektige uvenner i den katolske kirken i Norge.

- De ville bli kvitt meg, skriver han i et leserinnlegg i Aftenposten i dag. Han erklærte samtidig at han slutter som prest.

Les også:"Å falle som bytte for den onde lyst".