NRK Meny
Normal

Statoil: Ni norske ansatte involvert i gisselaksjonen

Statoil opplyser onsdag kveld at ni av deres norske ansatte er involvert i gisselaksjonen i Algerie. Fire nordmenn og en kanadier er i trygghet.

Statoil og konserndirektør Lars Christian Bacher sier ni norske ansatte er involvert i gisselaksjonen i Algerie onsdag kveld.

VIDEO: Statoil og konserndirektør Lars Christian Bacher sier ni norske ansatte er involvert i gisselaksjonen i Algerie onsdag kveld.

Konserndirektør Lars Christian Bacher i Statoil nedjusterer med det tallene som ble levert av statsminister Jens Stoltenberg tidligere i kveld.

Uavklart for ni nordmenn

Bacher sier situasjonen fortsatt er veldig uavklart, uoversiktlig og krevende.

– Det er fortsatt begrenset hva vi kan gå ut med av hensynet til sikkerheten til de som er involvert. Men det vi kan si er at antallet Statoil-ansatte som er i trygghet i en militærleir har økt fra fire til fem.

Av disse er det en som er bosatt i Canada og fire nordmenn, forteller Bacher. Bacher sier at det er ni nordmenn ved anlegget som ikke kan gjøres rede for.

– Da har vi 12 igjen som er inne på området og eksponert for terroristene. Av de 12 er det tre lokalt ansatte og ni norske.

Bacher vil ikke si om de har vært i kontakt med de ansatte, blant annet av sikkerhetsmessige årsaker.

– Når det gjelder sikkerhetsstyrker i område, kan jeg si at dette anlegget er under bevoktning av algerisk militære i utgangspunket. Sånn sett er det bare en opptrapping av den bevoktningen, sier Bacher.

– Er dere med i forhandlingene med gisseltakerne?

– Jeg kommenterer ikke hvorvidt det pågår forhandlinger eller har vært kontakt, sier Bacher.

Sender kriseteam

Statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Espen Barth Eide holdt onsdag pressekonferanse der de sa at regjeringen sender et kriseteam for å bistå den norske ambassaden under gisselkrisen.

– Vi ble informert i dag tidlig og har siden jobbet for å sikre gislene og ivareta de pårørende. Dette arbeidet pågår nå for fullt. Vi har også sendt et utrykningsteam for å bistå ambassaden i Algerie, sa Stoltenberg.

Utenriksminister Espen Barth Eide sa under pressekonferansen at trusselbildet mot Norge ikke er endret som følge av gisselsituasjonen.

Det var tidlig natt til onsdag militante islamister, trolig fra Mali, gikk til angrep på et Statoil-anlegg ved grensen mot Libya. En malisk aksjonsgruppe sier de står bak.

Statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Espen Barth-Eide oppdaterte pressen på situasjonen etter gisseldramaet i Algerie, og hvilke tiltak som nå blir iverksatt.

VIDEO: Se pressekonferansen til statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Espen Barth Eide tidligere onsdag kveld.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt