NRK Meny
Normal

- Matti (22) hadde en medhjelper

Finsk politi bekrefter at Matti Juhani Saari fikk hjelp av en ukjent person da han spilte inn trusselvideoene som ble lagt på Internett.

Matti Juhani Saari

- Det er tydelig at gjerningsmannen ikke spilte inn videoene alene, sier politiet, ifølge Finska Nyhetsbyrån.

Politiet vil nå gjennomgå videoene nøye.

LES: Elev la ut skytevideo på nettet

Møtte samme politi

Den nyeste videoen ble lagt ut bare for noen få dager siden, og drapsmannens siste innlogging på nettstedet YouTube skjedde bare noen timer før skytedramaet i den finske byen Kauhajoki startet.

Politiet ble varslet om trusselvideoene og tok 22-åringen inn til avhør, men foretok seg så ikke noe og lot ham gå.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video nsps_upload_2008_9_23_17_24_9_290.jpg

Video: Trusselvideoen som politiet ikke tok på alvor

Matti Juhani Saari fikk en midlertidig våpenlisens i august i år. Politiet som intervjuet ham før lisensen ble bevilget, var det samme som avhørte ham om trusselvideoene i går.

Finland i verdenstoppen på våpenstatistikken

Det er svært vanlig for privatpersoner å eie våpen i Finland. Bare USA og Jemen ligger foran Finland på våpenstatistikken.

I Finland har en 15-åring rett til å eie våpen så lenge foreldrene godkjenner det. Dette går imot EUs direktiv, som sier at ingen under 18 år skal kunne eie et våpen.

Finland ble rystet av en skolemassakre for under et år siden, da 18 år gamle Pekka-Eric Auvinen skjøt og drepte åtte personer på skolen Tusby sør i Finland, før han skjøt seg selv.

LES: - En begavet gutt

Den gang sa finske myndigheter at landets våpenlovgivning skulle gjennomgås, men det har ikke skjedd noen endringer. Etter nok en skolemassakre i Finland i dag, varsler myndighetene nok en gang full gjennomgang av våpenloven.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt