Hopp til innhold

- Bare rykter at vi støtter Taliban

At Pakistans regjering støtter Taliban er bare rykter, og Wikileaks lekkasje av krigsdokumenter er uansvarlig, mener Pakistans ambassadør til USA.

Husain Haqqani

Pakistans ambassadør til USA, Husain Haqqani.

Foto: Danny Johnston / AP

Wikileaks la søndag kveld ut 92.000 hemmelige dokumenter som inneholder hittil ukjente detaljer om krigen i Afghanistan, fra arkiver i Pentagon og rapporter fra felten fra 2004 til 2010.

– Hemmelige møter med Taliban

I dokumentene blir det hevdet at USA blir ført bak lyset av pakistanske etterretningsansatte , som holder møter med Taliban. Dette skal ifølge dokumentene skje samtidig som at Pakistan har mottatt stor bistand fra USA, skriver New York Times.

Den amerikanske avisen fikk sammen med britiske the Guardian og tyske Der Spiegel tilgang til dokumentene før Wikileaks publiserte dem.

Ifølge New York Times blir møtene mellom den pakistanske etterretningstjenesten og Taliban kalt for «hemmelige strategimøter».

– Falske rykter fra fronten

Pakistans ambassadør til USA, Husain Haqqani, sier at slike rykter fra fronten ofte viser seg som falske når de blir undersøkt nøye.

- Å lekke fra rapporter som ikke er ferdige, er uansvarlig, sier Haqqani til nyhetsbyrået AP Pakistan.

Haqqani sier at Pakistan og USA er nære samarbeidspartnere når det gjelder å bekjempe Taliban og Al Qaida, og at USA ikke føres bak lyset.

Videokommentar: - En dårlig dag for amerikanske militærmyndigheter

Video Sigurd Falkenberg Mikkelsen

Klikk på bildet for å høre NRKs utenriksmedarbeider Sigurd Falkenberg Mikkelsen om dokumentlekkasjen.

SISTE NYTT

Siste nytt

Donald Trump vil, som den første amerikanske presidenten noensinne, bli tiltalt i en føderal straffesak. I en video på Truth Social lagt ut torsdag kveld sier Trump at han er uskyldig mann.

Donald Trump blir tiltalt i dokumentsaken

Donald Trump vil, som den første amerikanske presidenten noensinne, bli tiltalt i en føderal straffesak. – Jeg er en uskyldig mann, hevder Trump selv.