Hopp til innhold

- 20 politifolk hjemme hos Suu Kyi

Politiet i Burma har tatt seg inn i huset til den burmesiske opposisjonslederen Aung San Suu Kyi, en dag etter at en amerikaner snek seg inn i boligen hennes.

Aung San Suu Kyi

Aung San Suu Kyi.

Foto: AFP / AFP

Naboer til Aung San Suu Kyi sier til nyhetsbyrået Associated Press at rundt 20 politifolk gikk inn i huset hennes i morgentimene i dag.

Huset til Aung San Suu Kyi blir nøye overvåket av sikkerhetsvakter og er omringet av piggtråd og kontrollposter. Det er derfor ikke vanlig at hun får ubudne gjester som mannen som snek seg inn i huset hennes i helgen.

Arresterte amerikaner

Den amerikanske statsborgeren John William Yeattaw ble arrestert i går etter å ha sneket seg inn i Aung San Suu Kyis bolig. Yeattaw kom til Rangoon sist helg og bodde på Beaty Land Hotel-2. Han skal ha oppholdt seg i huset til Aung San Suu Kyi i to dager.

Huset til Aung San Suu Kyi

Huset til Aung San Suu Kyi i Rangoon.

Foto: Khin Maung Win / AP

Ifølge avisen New Light of Myanmar svømte Yeattaw tvers over Inya-innsjøen bak huset til Aung San Suu Kyi og gikk inn i huset hennes om natten søndag.

Han ble arrestert av sikkerhetspersonell da han var i ferd med å svømme tilbake over innsjøen.

Avisen oppgir ingen motiv for mannen, men skriver at han hadde med seg en lykt, en tang, et kamera og noen kontanter da han ble arrestert.

13 år i husarrest

64 år gamle Aung San Suu Kyi har sittet i husarrest i 13 av de siste 19 årene.

Aung San Suu Kyi får sjelden ta imot andre besøk enn hennes lege. Det er også sjelden at burmesisk politi tar seg inn i huset der hun oppholder seg.

SISTE NYTT

Siste nytt

Denne videoen skal vise en drone fra det ukrainske forsvaret slippe en granat på russiske styrker utenfor Kharkiv.

Slipper håndgranater fra minidroner

Nye videoer viser at små droner utstyrt med lette granater blir brukt i krigen i Ukraina. Disse blir først og fremst brukt som propaganda, mener ekspert Ole Jørgen Maaø fra Luftkrigsskolen.