Vis oss hvordan du bidrar under årets TV-aksjon!

Jobber du som frivillig for NRK TV-aksjonen? Det er en veldig viktig jobb som vi vil vite om! Ta et bilde, bruk #nrktvaksjonen og kom på kartet vårt over det frivillige Norge.

Kollasj frivillige for NRK TV-aksjonen

DET FRIVILLIGE NORGE: Så langt har 5000 bilder folks aktiviteter for TV-aksjonen kommet inn på #nrktvaksjonen.

Sånn gjør du det

Innstillinger -> Personvern -> Stedstjenester -> Legg til på bildekart

Foto: Skjermdump Instagram

Selger du vafler? Synger du karaoke eller strikker du vanter for NRK TV-aksjonen? I fjor fikk vi inn mange bilder fra det frivillige Norge, det vil vi veldig gjerne ha også i år.

Ta bilder med telefonen eller et nettbrett, skriv en kort forklaring på hva du gjør for å samle inn penger for TV-aksjonen, og send det inn til NRK via #nrktvaksjonen!

Bilder som sendes inn plasseres på norgeskartet, nøyaktig på det stedet der du tok det.

Laster kart, vennligst vent...

DET FRIVILLIGE NORGE: I fjor fikk #nrktvaksjonen inn utrolig mange bilder fra dere som gjorde en innsats som frivillig. Det vil vi veldig gjerne ha også i år. Er du heldig ruller det over TV-skjermen under sending den 19. oktober. Uansett kommer det på kartet!

#nrktvaksjonen

For å sende inn bilder må du benytte bildetjenesten Instagram, og emneknagg: nrktvaksjonen (#nrktvaksjonen). Dersom du ikke vet hva Instagram eller # (emneknagg) er, kan du lese videre for forklaring.

Løsningen krever at man har en smarttelefon eller et nettbrett og bruker en bestemt app. Alle vil kunne se bildene på vårt digitale norgeskart på NRK.no/tvaksjonen, og er du heldig blir akkurat ditt bilde plukket ut til å sendes over TV-skjermen under årets TV-aksjon på NRK.

Kollasj Instagram

FJORÅRETS: I fjor fikk vi inn masse bilder fra frivillige over hele landet. Vi ønsker oss enda flere i år! Foto: Kollasj, Instagram

Foto: kollasj Instagram / NRK

Stedstjenester

Hvis du allerede har appen Instagram på telefonen vil det vanligvis fungere om du slår på «Legg til på bildekart» i det du poster bildet (se bilde til høyre).

Legg gjerne til en beskrivelse av bildet, for eksempel hvor dere er og hva dere gjorde for å samle penger til årets TV-aksjon, og husk å inkludere #tvaksjonen i teksten.

Stedstjeneste

STEDSTJENESTEN: Slå på stedstjenesten

Dersom det ikke virker

Om bildet ditt ikke kommer på kartet kan det være flere grunner til dette. Mest sannsynlig skyldes det at du ikke har aktivert stedstjenester på telefonen eller nettbrettet ditt. Om du bruker en iPhone eller iPad, gjør du det slik: Gå først inn på:

Innstillinger -> Personvern -> Stedstjenester.

Android: Slik aktiviserer du GPS for Instagram.

GPS FOR INSTAGRAM: Aktiverer enten «GPS-tagg» eller «Lagre sted i bilder», alt etter som hvilken modell du har.

Slå deretter på Stedstjenester, og sjekk at det også er slått på for appen Instagram, som du finner lenger ned på lista (se bilde).

Om du bruker Android gjør du som følger: Gå inn på «Innstillinger», og sørg for at «Plassering» eller «Posisjonstilgang» er aktivert.

På mange telefonmodeller må du også aktivere stedsinformasjon i selve kamera-appen. Da starter du ganske enkelt kamera-appen som følger med mobilen, og går inn på «Innstillinger» før du tar bildet (vanligvis er dette et tannhjul-symbol). Der aktiverer du enten «GPS-tagg» eller «Lagre sted i bilder», alt etter hvilken modell du har.

NRKs 17. mai-kart app
Foto: NRK

Ufrivillig tagget?

Er du ufrivillig tagget i et bilde på kartet vårt kan du sende en mail til moderator og rapportere det. Du går frem på følgende vis: Trykk deg inn på et bilde. Trykk så på «rapporter bilde» under høyre hjørne. En ferdig adressert mail dukker opp, og du kan rapportere om nøyaktig hvilket bilde du vil ha fjernet.

Om du ikke klarer å sende inn bilder ved hjelp av forklaringen over, poste problemet i kommentarfeltet under, så vil vi hjelpe deg!

Husk at godt nettvett er å ikke ta bilder av andre før du har spurt!