Vilhjalmsson reddet Rosenborg i gullfesten

Rosenborg måtte slite for å slå Haugesund. Men en islending ble redningsmann for trønderne.

Rosenborg Haugesund

Matthias Vilhjalmsson ble dagens helt på Lerkendal.

For det var Haugesund som tok ledelsen på sin første sjanse i kampen. Søren Christensen kom alene mot keeper André Hansen som felte spilleren. Dommer Kai Erik Steen dømte straffe, og Christian Gytkjærr satt ballen sikkert i mål.

Da ble det stille på et fullsatt Lerkendal, som i kveld skal feire gullet med fyrverkeri, sang og fest.

Keeper med glatte hansker

Per Kristian Bråtveit hadde glatte hansker og satt nesten ballen i eget mål.

Mark Dempsey og Haugesund holdt lenge i mot, men til slutt kom reduseringen for Rosenborg. På en corner var Johan Lædre Bjørdal høyest, og fikk ballen fram til Yann Erik de Lanlay. Alene mot keeper Per Kristian Bråtveit dunket han ballen sikkert i mål, og utligningen var et faktum.

Rosenborg presset på for ledermålet i førsteomgangen, men keeper Bråveit var god mellom stengene til Haugesund.

Men keeper Bråtveit skulle komme i et noe uheldig fokus da han nesten satt ballen i eget mål like før pause. Jonas Svensson skjøt mot mål, og Bråtveit så ut til å ha god kontroll. Plutselig mistet han ballen gjennom føttene, men reddet den på streken.

– Jeg mister sikten på ballen og gir en retur. Det kunne gått skikkelig galt, sier Bråtveit til Tv2.

Haugesund sjokkerte igjen

Selv om Rosenborg presset på for ledermålet tidlig i andre omgang, var det Haugesund som sjokkerte trønderne igjen.

Etter 53 minutter snek Tor Arne Andreassen seg mellom RBKs to midtstoppere og stanget ballen i mål. Nok en gang stilnet publikum på Lerkendal, og akkurat da holdt gullfeiringen på å få et lite minus.

Men Tobikas Mikkelsen og Ole Selnæs ville det annerledes.

RBK snudde, men Haugesund nektet å gi opp

Tobias Mikkelsen etter ett minutt på banen.

Pål Andrè Helland ble byttet ut og inn kom Tobias Mikkelsen. Og med sitt andre touch på ballen satt han inn utligningen til 2-2 på Lerkendal.

Ett minutt senere scoret Ole Selnæs etter en forferdelig glipp fra keeper Bråtveit. Men Haugesund nektet å gi opp.

For bare minutter etter at RBK hadde tatt ledelsen for først gang i kampen, kom nok en scoring. Denne gang av Michael Haukås i Haugesund. Da sto det 3-3 med 20 minutter igjen å spille.

Vilhjalmsson ble helten

Begge slet med å skape sjanser, men fem minutter før slutt ville en islending stjele showet på Lerkendal.

Innbytter Matthias Vilhjalmsson kastet seg fram og satt inn mål nummer fire for Rosenborg.

Dermed ble han matchvinner og Rosenborg vant kampen 4-3.