Tiltalt for å ha skremt vindkraftarbeider

En mann i 30-årene må møte i tingretten etter at han skal ha vist truende adferd i trafikken mot en vindkraftarbeider tidligere i år.

Norges største vindturbin

En mann i 30-årene er tiltalt for å ha vist skremmende adferd i trafikken overfor en vindkraftarbeider.

Foto: Trønderenergi

Mannen i 30-årene er tiltalt for å ha forfulgt, plaget og skremt en vindkraftarbeider.

Under aksjonene mot vindkraftutbygging på Frøya tidligere i år skrev NRK om sjåføren som skal ha forsøkt presset en ansatt i Trønderenergi av veien.

Bilisten skal også ha hatt såpass truende adferd i trafikken at kvinnen som kjørte en bil fra Trønderenergi følte det var fare for livet sitt.

Ifølge Adresseavisen er det nå tatt ut tiltale mot mannen for blant annet å ha kommet i høy hastighet rett mot vindkraftarbeiderens bil i hennes kjørefelt.

Tiltalen sier også at mannen skal ha kjørt en personbil fra Fillan i retning Sandstad uten å være hensynsfull, aktpågivende og varsom.

Skjedde i mai

Den ulovlige kjøringen skal ha skjedd på fylkesveg 714 på Hitra mellom klokka 20.15 og 20.36 tirsdag 14. mai i år.

Da hadde protestene mot utbyggingen av vindkraft på Frøya pågått i mange dager.

Tre menn på berget på anleggsområdet på Frøya. De er kledd i helsvart. Ansiktene er tildekket

Maskerte personer tok seg inn i anleggsområdet på Frøya. Disse tre gjorde det på dagtid, mens arbeidere jobbet. Trønderenergi uttalte at oppførselen var skremmende.

Foto: Trønderenergi

Brudd på vegtrafikkloven og straffeloven

Adresseavisen skriver at mannen i 30-årene er tiltalt for brudd på vegtrafikklovens bestemmelse om at enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom, så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade, og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret.

Han er også tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 266 for ved skremmende eller plagsom opptreden, eller en annen hensynsløs atferd, og for å ha forfulgt en person eller på annen måte krenket en annens fred.

Hege Jeanette Berg Johansen i Aksjonsgruppa nei til vindkraft på Frøya sier i en kommentar til NRK at de tar sterk avstand fra denne typen oppførsel og ønsker ikke å bli forbundet med en slik aksjonsform.

Aktor Silje Iren Mebust ønsker ikke kommentere saken til Adresseavisen før rettssaken

Tiltaltes forsvarer, Jon Reidar Aae, sier til Adresseavisen at det er for tidlig å si noe om saken på nåværende tidspunkt.

Trønderenergi har levert minst ni anmeldelser til politiet i forbindelse med vindkraftmotstanden, skriver avisa. Men også aksjonistene har anmeldt utbyggingsselskapet ved flere anledninger.

Saken går for Fosen tingrett 3. januar.