NRK Meny
Normal

Sov da bussen veltet

De 17 passasjerene som var om bord i Lavprisekspressen fra Oslo til Trondheim sov da bussen plutselig veltet.

Bussulykke ved Ulsberg

Her endte bussturen for de 17 passasjerene på vei til Trondheim lørdag morgen.

Foto: Henrik Sundgård

– Det er jo litt av en sjokkopplevelse når bussen du sitter og sover i plutselig velter, sier prest i Rennebu, Tore Samuelsen, til NRK.no.

Lavprisekspressen, som går mellom Oslo og Trondheim, kjørte av veien og veltet åtte kilometer sør for Ulsberg-krysset i seks-tiden lørdag morgen.

Samuelsen var en av dem som tok i mot busspassasjerene på Berkåk samfunnshus i morgentimene. Der ble de undersøkt av leger, fikk litt mat, og anledning til å prate om det som hadde skjedd.

Tilstanden er stabil

– De var rolige, de fleste hadde sovet når dette skjedde. Noen var utålmodige etter å komme videre til Trondheim, hvor de hadde avtaler utover dagen, forteller han.

En 17 år gammel jente ble sendt til St. Olavs hospital med lettere skader. En av de andre passasjerene skal ha blitt med jenta i ambulansen. Sykehuset opplyser i ettermiddag at tilstanden hennes er stabil.

Ukjent årsak

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent.

– Det er litt for tidig å si, nå skal vi sende bussen til tekniske undersøkelser, så får vi se hva som kommer ut av det, sier operasjonsleder Tore Kyllo i Sør- Trøndelag politidistrikt til NRK.no.

Glatt veibane

Det skal ikke dreie seg om ruspåvirket kjøring. Sjåføren har avgitt forklaring til politiet, men politiet ønsker ikke å gå ut med dette foreløpig.

Ulykken skjedde ca åtte kilometer sør for Ulsberg litt før klokken seks i dag tidlig, og ifølge politiet skal det ha vært snø og is på veien.

– Vi setter tidlig på nye vinterdekk foran hver vinter og etter hvert setter vi også på piggdekk over Dovre, forteller daglig leder i Lavprsekspressen, Kjell Knarbakk.

Tung dag

Knarbakk har hatt en tung dag på jobben.

– Det er kjedelig når det skjer ulykker, men vi er glad for at det gikk så bra som det gjorde, og at alle er tatt godt vare på, sier han.

Bussulykke ved Ulsberg
Foto: Henrik Sundgård