Hopp til innhold

Samlet inn 68.000 på å fjerne kroppshåret

Einar Ellingsen fra Trondheim har samlet inn over 68.000 kroner på å dyrke og fjerne kroppshåret sitt i løpet av november. Aksjon Movember har ført til et voldsomt engasjement.

Einar Ellingsen

Einar Ellingsen hoppet også i isvannet under innsamlingsaksjonen i november.

Foto: Privat

Movember er en årlig kampanje for å gjøre menn mer bevisste på sin helse. Det samles også inn penger til menns helse og til forsknings- og støtteprogrammer med fokus på prostatakreft, testikkelkreft og psykisk helse.

Einar Ellingsen har de siste årene støttet kampanjen ved å gro sin bart hver november, men i år ville han dra til litt ekstra.

Psykisk helse

Einar Ellingsen

Einar Ellingsen startet med å anlegge bart i starten av november.

Foto: Privat

– Jeg ble oppfordret til å samle inn penger til et godt formål, og bestemte meg for å fokusere på menns psykiske helse. Jeg ønsker å skape engasjement og åpenhet og å bidra til at terskelen for å snakke om dette blir lavere, sier han til NRK.

Det startet med at han barberte håret og fikk inn 5000 kroner via folks engasjement på sosiale medier. Ellingsen har lagt ut bilder og videoer og markedsført prosjektet så godt at han er den som klarte å samle inn nest mest penger i hele Norge.

– Det ble litt over 68.000 kroner, men jeg ble slått av en som klarte over 107.000. Mitt bidrag skal gå til sju forskjellige forskningsprosjekter. Blant annet ett prosjekt hvor det forskes på prostatakreft her i Trondheim, sier han.

Informasjon

Einar Ellingsen

Einar fikk også grønn hanekam i løpet av november.

Foto: Privat

Einar Ellingsen har i løpet av november også informert om menns helse og prosjektene de innsamlede midlene går til.

I tillegg til å anlegge bart og barbere håret, har han også barbert øyenbrynene, vokset brystkassa, formet bart i bakhodet, anlagt hanekam, farget hanekammen grønn og foretatt en såkalt antihanekam-barbering.

Som avslutning syklet han så på enhjulssykkel til frisøren som barberte vekk det siste han hadde igjen av kroppshår; nemlig barten.

– Hadde jeg visst hvor mye arbeid og styr det ble, vet jeg nesten ikke om jeg ville gjort det om igjen, ler Ellingsen etter en tøff måned med mye engasjement.