Hopp til innhold

Russefeiring endte i dødskrasj

Den 18 år gamle jenta som omkom i kollisjonen på Frøya hadde skysset venner til russefest. De fem guttene som ble skadd var på tur til den samme festen.

Video Dødsulykke på Frøya

Onsdag kveld var den 18 år gamle jenta fra Hitra sjåfør for venner som skulle til en russefest på Frøya. Hun skulle ikke delta, og da hun kjørte hjemover alene kolliderte hun med en bil med fem russ som skulle til festen. Ulykka skjedde ved Skarsvågen, ca. 1 til 2 mil fra Frøyatunnelen.

Alle de involverte er fra samme distrikt og ulykka preger i dag øysamfunnet. De kommunale kriseteamene for både Frøya og Hitra har vært aktive fra ulykka ble kjent. Den videregående skolen på Frøya holdt åpent hele natta for folk som ville komme sammen, og i dag har Hitra videregående skole holdt åpent.

St. Olavs Hospital opplyser at en av de fem er alvorlig skadd, mens de fire andre har kommet fra ulykka med lettere skader.

Vil kutte russetida

De fem guttene som var involvert i ulykka var russ av året og elever ved Frøya videregående skole. Rektor Bjørnar Johansen tilbrakte natta på skolen sammen med ungdommer, foreldre og andre pårørende. Han forteller om en tung dag og klarer ikke å se at det kan bli noen 17. maifeiring for de 150 elevene ved skolen i år.

- Jeg vil i hvert fall be russen om å avslutte russefeiringa. Det vil være helt meningsløst å fortsette etter en slik hendelse, sier Johansen.
- Her er det tungt, den glade ungdommen har det vondt nå, sier han.

.

Hitra videregående skole

Den omkomne 18-åringen var elev ved Hitra videregående skole. Torsdag var pårørende, venner, lærere og kommunens kritseteam samlet på skolen.

Foto: Petter Vidar Vågsvær / NRK

– Det blir en trist 17. mai

Den 18 år gamle jenta som omkom var elev ved Hitra videregående skole. Også rektor ved denne skolen, Per I. Christensen, mener det må bli en annerledes 17. mai. Skolen var forberedt på en lang frihelg med 17. maifeireing som avslutning. Slik blir det ikke.

– Mange russ har allerede tatt av seg russehabitten, og det vil nok bli en merkelig 17. mai for de fleste, sier Christensen.

Den omkomne jenta var ikke russ. Hun var i en gruppe på tolv elever, og elleve av dem var samlet ved skolen torsdag.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Ulykke på Frøya

Alle de seks involverte ungdommene ble fraktet til St. Olavs Hospital i Trondheim.

Foto: Petter Vidar Vågsvær / NRK


Minnemarkeringer

Sammen med rektor ved Hitra videregående skole planlegger Johansen ei minnemarkering klokka 15 på ulykkesstedet og ei minnestund på skolen på Hitra klokka 17.