Rosenborg videre med 6-3

Med ni mann imot seg i ekstraomgangene fikk Rosenborg lett match.

Video Byåsen var nær å slå Rosenborg

Et rødt kort til Byåsen etter 63 minutter skulle vise seg å bli avgjørende for kampen.

Tidvis øsepøsende regnvær og et superglatt kunstgress visket ut forskjellen mellom andre divisjon og eliteserien.

Bakenga reddet æren

Rosenborg trengte alle de nitti spilleminuttene for å klare å kvittere for Byåsens to mål.

Først tre minutter på overtid av ordinær spilletid, etter at Byåsen hadde spilt med ti mann i 25 minutter, klarte Bakenga å sette inn sitt andre mål for dagen.

Rosenborg var reddet fra en total ydmykelse.

For i ekstraomgangene var Byåsen sjanseløse. En skade reduserte amatørene ned til ni mann.

Sekunder fra skandale

Det var en meget lettet og glad RBK-trener som møtte NRK etter kampen.

– Da vi fikk inn vårt andre mål gikk nok lufta ut av Byåsen, sa RBK-trener Jan Jönson til NRK.

Han er ikke fornøyd med laget sitt verken i serien eller i cupen.

– Det skal skille mer mellom oss og Byåsen.

– Vi får ta med oss det positive, og gjøre en best mulig innsats på mandag borte mot Odd Grenøand.

Artikkelen fortsetter nedenfor bildet.

Jan Jönnson på Byåsen - RBK.

Jan Jönnson ledet lenge et Rosenborg som ikke hevet seg over 2.divisjonsnivå.

Tidlig mål

For i første omgang spilte andredivisjonslaget vesentlig bedre enn eliteseriemesteren fra 2010.

Bare fem minutter ut i kampen, i sin første sjanse, scorte Byåsen på storebror. Daniel Öhrlund leverte et løst utspark som umiddelbart førte Byåsen fram i en kontring.

Innlegget fra venstre gikk Torstein Dahle opp i lufta og header ballen i mål.

Resten av omgangen spilte Byåsen jevngodt mot Rosenborg, i en sjanserik kamp. Men Byåsen kunne gå tl pause med ledelse1-0.

RBK-offensiv

RBK kom ut etter pausen med en helt annen innstilling. Et mye mer pågående eliteserielag satte Byåsen-amatørene under sterkt press.

Etter 14 minutter fikk Bakenga hull på byllen, og scoret for RBK. Rad Prica tok ned ballen på 16-meteren, og lot ballen rulle videre til Bakenga.

Bakenga dro seg litt utover før han skjøt hardt nettaket. 1-1

Kvitterte med ny ledelse

Byåsen lot seg ikke pelle på nesa, og 18 minutter ut i andre omgang gikk laget opp til 2-1.

RBK-forsvaret klarerte dårlig, og Byåsens Alexander Nynes dro seg forbi Lago og satte ballen i mål.

Utvist

Rett etter scoringen mistet Byåsen en viktig spiller. Byåsens midtstopper Petter Høvik pådro seg sitt andre gule kort og måtte forlate banen.

Dermed tok Jan Jönson ut Tron Olsen og Jonas Svensson, og satte inn Fredrik Winsnes og Morten Moldskred.

Ga alt

Byåsen hadde gitt alt i de to ordinære omgangene. I første ekstraomgang fikk Rosenborg lett spill.

På fire minutter fikk RBK tre kjappe mål (94. minutt ved Bakenga, 95. minutt ved Skjelbred og 98. spilleminutt ved Dorsin).

I andre ekstraomgang satte Bakenga sitt fjerde for dagen.

Omsider viste forskjellen mellom amatører og millionlønnproffer seg.