– Virker som formen begynner å komme

Tirsdag testet Eldar Rønning NM-løypene på Røros. Nå tror han at han er i ferd med å finne formen etter å ha slitt med et virus.

Eldar Rønning

Eldar Rønning er på plass i NM-løypene på Røros.

Foto: Morten Andersen / NRK

– Hvis formen er bra blir dette knallartig, og det virker som den begynner å komme, sier Eldar Rønning til NRK.

Torsdag starter NM på ski på Røros. Eldar Rønning er på plass i Bergstaden, tirdag testet han ulike skipar sammen med smører og svigerfar Kai Selbæk.

Skognløperen håper å kunne prestere i NM, etter å ha slitt med et virus.

– Det er vanskelig å si, det får vi fort svaret på. Nå har jeg hatt et virus, noe jeg aldri har hatt før. Og da tar det litt tid. Tålmodighet er en dyd, og det har jeg lite av.

Kjenner på presset

Rønning er en av VM-kandidatene som må overbevise landslagsledelsen under NM. Og Eldar Rønning sier han kjenner litt på presset.

– Det skal det også være. Det har jeg levd med i ti-femten år, så det er ikke noe problem. Hvis en ikke går fort nok er det ikke noe å gjøre med, det er veldig enkelt. Det er du vant med som konkurransemenneske.

Rønning vil til VM i Falun, men ikke for enhver pris.

– Jeg vil til Falun, men ikke som reserve og at jeg er for dårlig til å gå. Da er det ikke noe vits, jeg må være i form og kunne kjempe om medalje. Det har vært målet i hele år, helt til jeg fikk viruset.

Roser NM-byen

Eldar Rønning er full av lovord etter å ha prøvd NM-løypene.

– Røros i seg selv er jo fint, med skikkelig vintervær. Løypene går nesten inn til kirka og snur, og de er knallharde. Det er veldig fint her på Røros, sier langrennsløperen.

Eldar Rønning tester ski på Røros før NM.