Moldskreds måltørke er over

I en dramatisk kamp mot Stabæk kunne Morten Moldskred endelig juble over sitt første mål for Rosenborg i Eliteserien.

Her avslutter Moldskred måltørken

Her avslutter Morten Moldskred måltørken, og sikrer Rosenborg seieren 1-2 på bortebane.

– Dette var veldig, veldig fortjent, sier Nils Arne Eggen til TV2 etter 1-2-seieren på bortebane mot Stabæk.

Den eksplosive kampen ble ikke avgjort før innbytter Morten Moldskred snappet opp en dårlig berøring fra Stabæks Jon Inge Høiland. Iskaldt plasserte Rosenborg-spissen ballen i Stabæk-målet, og kunne dermed juble for sitt første mål i Eliteserien som RBK-spiller.

Før denne kampen hadde Moldskred spilt 11 seriekamper uten nettkjenning for Rosenborg.

Eggen er bekymret

– Det er bekymringsfullt at vi skaper så mange sjanser, men bare scorer to mål, sier Eggen.

For det manglet ikke på målsjanser i kampen.

Rosenborg tok kommandoen fra start, og viste ingen respekt på Stabæks hjemmebane. RBKs svenske backpar, Lustig og Dorsin, var konstant på farlige løp oppover på motsatt banehalvdel i 1. omgang.

– Jeg sitter her med en følelse av at Stabæk spiller mot overmakten, sa TV2-kommentator Øyvind Alsaker.

Men også hjemmelaget hadde sine sjanser i de første 45 minuttene.

Hadde det ikke vært for en glimrende redning av Daniel Örlund, ville Stabæk ledet etter knappe 20 minutter. Fra en åpning i RBK-forsvaret fyrte Stabæks Jan Banan Tømmernes av et skudd fra 13 meter, men Örlunds venstrefot hindret Stabæk-fansen fra å kunne juble.

Like etter måtte Rosenborg-keeperen igjen strekke seg etter ballen for å hindre scoring fra Veigar Pall Gunnarsson, men selv om begge lag hadde store sjanser senere i omgangen, viste måltavlen 0-0 til pause.

Trond takket for tilliten

Stabæk stilte med svekket tropp allerede før kampstart, og etter møtet mot Rosenborg ser det ikke lysere ut for klubbens skadestatistikk.

Espen Hoff og Mikkel Diskerud måtte begge ut med skade i første omgang. Som om det ikke var nok fortsatte Stabæks skademareritt da Henning Hauger gikk ned for telling i starten av 2. omgang.

Da midtbanespilleren ble sendt inn i garderoben på båre, var det bare et tidsspørsmål før Rosenborg fikk utteling for sitt massive press.

Etter 65 spilte minutter skyter Steffen Iversen knallhardt mot Stabæk-målet. Jon Knudsen gir en retur som går rett til Trond Olsen, som enkelt putter ballen i mål til 0-1.

Dette var Olsens første kamp fra start siden 19. april, og han kunne neppe gitt Eggen en bedre takk for tilliten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Trond Olsen scorer mot Stabæk

Her setter Trond Olsen ballen i mål bak Stabæk-keeper Jon Knudsen.

Kjent RBK-oppskrift

Men jubelen varte ikke lenge. Stabæk ville vise hvem som var sjef på hjemmebane, og i det 84. minutt gjorde Veigar Pall Gunnarsson det han kan best.

RBK-keeper Örlund har holdt nullen i 10 av 17 kamper denne sesongen, men kunne ikke gjøre noe da Gunnarsson vakkert sendte ballen i mål via stolpen til 1-1.

Dessverre for hjemmefansen har Rosenborg lagt seg til en vane med å score i de siste spilleminuttene. Ett minutt før slutt sørget Moldskred for å følge denne seiersoppskriften, da han plasserte ballen i venstre hjørne bak Jon Knudsen til 1-2.

Veigar Pall Gunnarsson

Veigar Pall Gunnarsson jubler etter 1-1-målet, knappe seks minutter før slutt.

Eggen kjeftet på spillerne som jublet

Selv om Rosenborg tok seieren, og dermed får med seg en god følelse til Mesterligakampen mot AIK i Stockholm på onsdag, var Nils Arne Eggen rasende på spillerne som jublet sammen med supporterne etter kampen.

– De kan jo ikke stå og veive til supporterne. Vi skal jo nå et fly til Sverige, tornet RBK-treneren til TV2s reporter.