Hopp til innhold

Nok en gang norsk musikk i «Vikings»

Det norske metallbandet Wardruna har fått tilbud om å lage musikken til sesong tre av den populære TV-serien «Vikings».

Wardruna

Einar Kvitrafn Selvik (t.v) og Gaahl i Wardruna klar for konsert på Vikingmarkedet i Trondheim torsdag kveld.

Foto: Kaja Kristin Ness/NRK

Wardruna

Einar Kvitrafn Selvik er grunnleggeren av bandet. Han er vokalist og skriver tekstene selv.

Foto: Kaja Kristin Ness/NRK

Det norske bandet Wardruna har fått stor oppmerksomhet for musikken som de har bidratt med i den amerikanske TV-serien «Vikings». Hittil har de laget musikk i begge de to sesongene som er spilt inn.

– Vi har en god dialog og de er fornøyde med arbeidet mitt. Jeg synes det er gøy å holde på, så det er vel store sjanser for at det blir mer Wardruna også i sesong tre, sier Einar Kvitrafn Selvik.

4 millioner seere

Det særnorske bandet har opplevd enorm suksess med sanger inspirert av runedikt fremført med instrumenter fra tidenes morgen.

– Selv om vi pakker inn musikken i en norrøn pakke, så tror jeg det vi formidler er universelle ting som folk kan forholde seg til. Det er nok litt av grunnen til at jeg tror det treffer såpass mange utenfor Norges landegrenser også. Det er kanskje fra utlandet vi merker det aller største trykket, sier Selvik til NRK.

Han sier at mye av suksessen må de takke «Vikings» for. Serien blir sendt på både History Channel og HBO, og har over 4 millioner seere bare i USA.

– Handler om å bli hørt

– Det har vært noen travle år, og det skjer fremdeles mye. Vikings-jobben er absolutt med på å påvirke det. Den største utfordringen for et band er jo å bli sett og hørt, og da er det ikke tvil om at TV-serien har hatt mye å si for oss, sier Einar Kvitrafn Selvik.

Vokalisten har tidligere uttalt at han er lidenskaplig opptatt av vikingtida og den norrøne tida.

– Runene er komponisten, jeg er instrumentet som tolker hva runene sier. Det er litt uvanlig, sier Kvitrafn til NTB.

Full fart framover

Torsdag holdt de konsert på vikingmarkedet i Trondheim, mens framover er bandet opptatt med bestillingsverk til grunnlovsjubileumet som skal fremføres i september.

– Jeg har tonnevis av ting jeg har lyst til å gjøre framover og ser for meg at jeg kommer til å bli gammel i dette gamet, sier Selvik.

I tillegg til Selvik er også Lindy-Fay Hella og Gaahl en del av bandet.

konsert Wardruna

Wardruna har også stor suksess utenfor landegrensene.

Foto: Kaja Kristin Ness/NRK