Hopp til innhold

Mener Ingebrigtsen-bok kommer på verst tenkelige tidspunkt

Samme uke som RBK spiller tiårets viktigste kamp, slipper eks-trener Kåre Ingebrigtsen sin selvbiografi med sterk kritikk av gamleklubben. – Ikke mye som tydet på at RBK skulle spille mesterliga, sier forlagssjef.

Ingebrigtsen rettssak RBK

Selvbiografien om Kåre Ingebrigtsen kommer dagen før Rosenborgs viktigste kamp på ti år.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Mandag 26.august lanseres selvbiografien om Kåre Ingebrigtsen, skrevet av journalist i Adresseavisen, Geir Svardal.

I biografien «Bruttern» går den tidligere RBK-treneren hardt ut mot ledelsen i klubben og hva som skjedde da han fikk sparken. Boken gir også et innblikk i Nicklas Bendtner sin mye omtalte kontrakt og sinte SMS-er fra styremedlemmer.

Etter en trøblete og turbulent vårsesong, har klubben igjen funnet formen. At boka lanseres akkurat nå, mener ikke alle er tilfeldig.

– Det er ingen som våkner opp om morgenen og tenker at de har lyst å lansere en bok i dag. Selvfølgelig er dette planlagt, og det er planlagt å lansere denne boken på verst tenkelig tidspunkt for RBK-organisasjonen, sier reklamebyråsjef Nils Heldal.

Bruttern

Boka om Kåre Ingebrigtsen.

Foto: Aschehoug

Tiårets viktigste kamp

Boklanseringen skjer dagen før Rosenborg møter Dinamo Zagreb i den siste og avgjørende kvalifikasjonsrunden til Mesterligaen. Det er ti år siden klubben har kommet i gruppespillet som vil gi klubben inntekter på over 200 millioner kroner.

Heldal, med fortid som kommunikasjonssjef i Rosenborg, mener lanseringspunktet av boka er godt planlagt for å selge mest mulig.

– Du og jeg liker konflikter og det er det vi klikker på. Alt som har en eim av konflikt selger, og man kan få flere slike saker nå enn senere, fordi klubben ikke har tid til å følge opp spørsmål fra journalister om boka.

Heldal mener Ingebrigtsens framstilling dermed får stå uimotsagt.

Du har jobbet i Rosenborg og er sponsor nå. Hvor mye preger det dine uttalelser?

– Ingen er subjektive. Jeg har min bagasje og er glad i klubben. Men jeg legger merke til at det er populært å komme med slike bomber rett før viktige kamper.

Nils Heldal

Nils Heldal har tidligere jobbet som kommunikasjonssjef i Rosenborg.

Foto: Bennett

Aschehoug sier boklanseringen er tilfeldig

– I mars og april var det ikke som mye som tydet på at Rosenborg skulle spille i Mesterligaen for å si det sånn. Vi planlegger våre lanseringer som det passer oss.

Det sier Jan Swensson som er forlagssjef for sakprosa i Aschehoug. Han er ikke enig i Heldals påstand om at dette er planlagt mot RBKs mesterliga-kvalik.

– Vi har ikke tenkt slik i det hele tatt. Vi fant ut at det passet bra på høsten og i uke 35. Samtidig kom det en henvendelse fra Litteraturhuset i Trondheim som ønsket et arrangement, og da fant vi ut at det var en bra dag å få det til.

Litteraturhuset ble enig med Aschehoug om lanseringsdatoen allerede 4.juli.

Dere kunne jo utsatt boka?

– Det var da det var praktisk mulig å utgi boka.

Så det var bare praktisk mulig å lansere denne boka 26. august?

– Vi planlegger som sagt høstlista ut fra hvilke bøker vi har tidlig og litt senere. Da var det gunstig å få ut denne boka nå.

Swensson sier at Kåre Ingebrigtsen og forfatter Geir Svardal aldri var med i diskusjonen om når boka skulle komme i butikkene.

Jan Swensson

Jan Swensson er forlagssjef i Aschehoug.

Foto: Aschehoug

Tror ikke spillerne lar seg prege

Dagen etter boklanseringen i Trondheim, møter altså Rosenborg Dinamo Zagreb i returoppgjøret i Mesterligaen. Trønderne tapte 0–2 i det første oppgjøret på bortebane.

Adresseavisens sportskommentator, Birger Løfaldli, tror ikke kritikken som kommer i boka vil prege spillernes oppladning til kampen.

– Jeg tror ikke det er avgjørende. Spillerne er vant til støy rundt klubben, så de vil ikke la seg påvirke av en bokutgivelse. Rosenborg er en så stor klubb at slike ting bør de ikke la seg affisere av, sier Løfaldli.

Rosenborg Ballklub ønsker ikke å kommentere boka om Kåre Ingebrigtsen.