Marit Malm Frafjord

Marit Malm Frafjord er strekspiller på Byåsen og landslaget. OL i Beijing blir hennes tredje internasjonale mesterskap som senior.

Marit Malm Frafjord
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Marit Malm Frafjord er født i Tromsø, men flyttet til Trondheim som 5-åring. Hun begynte å spille håndball i Rapp. 16 år gammel gikk hun til Byåsen og ble omskolert fra bakspiller til strekspiller.

Marit Malm Frafjord hører til den berømt 1985-årgangen i Byåsen som tidlig ble tatt i A-stallen fordi klubben slet økonomisk og ikke hadde råd til å ha etablerte spillere.

Juniorlandslaget

I likhet med flere av klubbvenninnene var hun fast på juniorlandslaget. Hun har sølv både i junior-EM (2003) og junior-VM (2004). I VM ble hun kåret til mesterskapets beste strekspiller.

Kamp om plassen

Hun har kjempet om plassen som strekspiller både på klubblaget og landslaget. På Byåsen ble hun et andrevalg bak Maren Villabø i sesongen 2004/2005, men da Villabø flyttet til Spania, ble hun igjen førstevalg på strek. Hun ble også kaptein for Byåsen.

På landslaget debuterte hun i september 2005 og pr. 26. juli 2008 har hun spilt 53 landskamper og scoret 111 mål. Hun kom ikke til VM i 2005, men året etter danket hun ut Elisabeth Hilmo på EM-laget og fikk gullmedalje. I 2007 ble det VM-sølv.

Slo Larvik

Som Byåsen-spiller de siste sesongene har det blitt mange 2. plasser - bak Larvik - både i serie, sluttspill og cup. Men i NM-finalen i desember 2007 ble det endelig mesterskap til Byåsen da de slo Larvik 30-27 i Oslo Spektrum.

Marit Malm Frafjord har også spilt viktige internasjonale kamper for klubblaget, også i Champions League: I 2007 var hun med på å spille Byåsen fram til finalen i cupvinnercupen.

NRK Trøndelag akkurat nå