Issah har signert for RBK

– Han kan være ballvinneren vi har lett etter, sier sportslig leder i RBK, Erik Hoftun.

Mohammed Awal-Issah

Mohammed Awal-Issah er veldig glad for å være på plass i Rosenborg og Trøndelag.

Foto: Tone Iversen / NRK

Ghanesiske Mohammed Awal-Issah (25) har skrevet kontrakt med Rosenborg ut 2014-sesongen.

– Jeg ønsker å bidra til å nå RBKs mål, og jeg er veldig glad for å være her. Jeg skal gjøre mitt aller beste ute på banen, sier Issah til NRK.

Tidligere har han spilt for Røde Stjerne Beograd i de siste sesongene og har nå bundet seg til Rosenborg for tre og et halvt år.

– En spiller vi har lett lenge etter

Ghaneseren klassifiseres som en defensiv midtbanespiller, og er av mange nevnt som Annan-erstatteren RBK har lett etter.

– Jeg er veldig glad for at Issah er på plass, og at alt gikk i orden med overgangen. Han er en spiller som vi har store forventninger til, sier Hoftun.

Hoftun sier at Issah er tenkt i en sentral midtbanerolle, og at 25-åringen har flere gode egenskaper.

– Defensivt er han flink i posisjoneringen og ikke minst er han dyktig med ball offensivt. Dette er en type spiller vi trenger.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Mohammed Awal Issah

Klubbens nye håp ble presentert på Lerkendal i dag.

Foto: Ella Berit Strugstad Mathisen / NRK

– En flott type

Issah kom til Trondheim i går kveld og har vært gjennom forskjellige medisinske tester hele formiddagen.

Hoftun har fått et godt inntrykk av spilleren.

– Det er mye som stemmer med ham som spiller. Han er alltid spillbar, ønsker ballen og er flink med ballen. I tillegg er han en flott type og en bra karakter.

Den nye spilleren er født i Acra i Ghana. Han har spilt for serbiske Røde Stjerne de siste årene, og spilte 26 seriekamper for laget i foregående sesong.

Ciljan kan dra tidligere

I forrige uke ble Rosenborgs midtbanespiller, Per Ciljan Skjelbred, enig om en personlig kontrakt med Bundesliga-klubben Hamburg.

Hoftun fortalte da at Rosenborg ikke kan selge Skjelbred før de har fått en erstatter. Nå kan det se ut til at overgangen kan skje så tidlig som i neste måned.

– Jeg vil ta kontakt med Hamburg i morgen. Da vil jeg høre om vi kan bli enige om en overgang allerede i august. Så får vi se hvordan det går, sier Hoftun.