Hells Angels-topp funnet skyldig

Juryen i Frostating lagmannsrett har funnet Leif Kristiansen skyldig i trusler, ran og grov narkotikaforbrytelse.

Morten Furuholmen

Leif Kristiansen sammen med forsvarer Morten Furuholmen.

Foto: Anders Ulvolden, NRK

Like før klokken 15.30 la aktor ned påstand om fengsel i fire år og ni måneder. Det er det samme som Kristiansen ble dømt til i tingretten.

Da ble han funnet skyldig i ha vært bakmann for frakt av 9,9 kilo hasj i 2009.

Kristiansens forsvarer, advokat Morten Furuholmen, mener aktors påstand om straff er alt for streng. Han viste til andre dommer for både tre og ti kilo hasj.

Påstanden er at Kristiansen ansees på mildeste måte og Furuholmen antydet at straffen ikke bør være på mer enn tre år.

Straffeutmålingen avgjøres senere av fire jurymedlemmer og tre fagdommere.

– Ikke bevist at han visste

De må ta stilling til om Kristiansen var bakmann for nær ti kilo hasj, eller om han bare formidlet og garanterte for tre kilo hasj slik han selv har forklart i retten.

Furuholmen sa i sin prosedyre at han mener det ikke er lagt fram bevis for at Kristiansen visste at det skulle kjøpes ti kilo hasj.

Juryen fant ham også skyldig i ran, ved at han skal ha truet til seg oppgjør fra de to som kjøpte hasjen som politiet beslagla. Kristiansen nekter for dette.

Erstatning og oppreisning

Bistandsadvokat Tone Nilsen Skålevik la ned påstand om 368.000 kroner i erstatning for økonomisk tap og 80.000 kroner i oppreising til en 33-åring som vitnet mot HA-toppen.

Morten Furuholmen mener det vil være helt feil at mannen, som ifølge advokaten selv var en torpedo, skal få en stor erstatning.

Han kalte også oppreisingskravet en hån mot andre som har opplevd grov vold og nesten drap med tanke på hva disse har fått i oppreising.

33-åringen ble ikke utsatt for noe stort press fra Kristiansen, sa Furuholmen. "Ranet " ligger helt i nedre sjikt for hvordan narkooppgjør foregår, sa han.