Gir ikke etter i barne-tv-strid

Tross massivt press fra seerne, NRK vil ikke sende barneprogrammet «Drømmehagen» på kveldstid.

Drømmehagen

Drømmehagen har blitt tatt av skjermen på kveldstid, og det har skapt kraftige reaksjoner.

Foto: BBC

- Vi står helt fast på vår avgjørelse. Nå har «Drømmehagen» gått i to år, og det er på tide med en forandring, sier Elin Raustøl, prosjektleder i NRK Super til NRK Trøndelag.

Stor skuffelse

Mandag klokken 17.30 satt tusenvis av småbarnsfamilier over hele landet benket foran tv-en for å se «Drømmehagen» på NRK Super.

Skuffelsen var stor blant både små og store da det populære programmet aldri kom.

- Jeg synes det er merkelig at NRK fjerner det eneste kulturtilbudet for barn mellom to og fire år, sier småbarnsmor Elin Skjeltorp som bor i Trondheim, til NRK Trøndelag.

Eksploderte på Facebook

På impuls opprettet hun i går facebook- gruppa «Gi oss Drømmehagen tilbake», og siden mandag har gruppa fått nærmere 10 000 medlemmer.


- Jeg er overrasket over den voldsomme responsen. Dette er jo ikke akkurat et verdensproblem. Men det viser jo bare hvor viktig dette er for mange småbarnsforeldre, sier hun.

NRK er fornøyde med responsen fra publikum, men vil likevel ikke vurdere å flytte «Drømmehagen» tilbake klokken 17.30.

- Vår målgruppe er barn mellom to og fire år. Det er hyggelig at enda mindre barn har hatt glede av ”Drømmehagen”, men det er ikke vårt ansvar å lage et tilbud for dem under to år, sier Elin Raustøl.

Satser på «Fantorangen»

Nå vil NRK heller satse på «Fantorangen», som de mener er et godt tilbud for barn mellom to og fire år. Raustøl tror det er viktig med endring i sendeskjemaet for barn.

- Det er bare tull. De minste barna ser ikke på de nye programmene. De er vanedyr som er avhengig av faste rutiner, og bryr seg ikke om at ting blir sendt i reprise, sier hun.

NRK understreker at det kun er snakk om en pause fra det populære programmet. Det vil fremdeles gå klokken 10.30 på formiddagen, og det er mulig å laste ned alle episodene på nett-tv.

- Dette er et natta- program, som faktisk roer ungene, i stedet for å gire dem opp som mange av de andre barneprogrammene, sier Skjeltorp, som sammen med datteren har brukt Drømmehagen som en fin avslutning på dagen.


Siste fra Trøndelag

Midtnytt med Alf Skille 19.45

Midtnytt med Alf Skille 19.45