Hopp til innhold

En stor inspirator

Rolf Christopher Johansen Perreau brant veldig for det han trodde på. Både politikk og venner. Han ble 25 år.

Rolf Christopher Johansen Perreau

Christopher Perreau satt i sentralstyret i AUF.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

- Var du på lag med Christopher, hadde du gjort et varp. Det forteller nestleder i Trondheim Arbeiderparti, Hanne Moe Bjørnbet. Christopher Perrau, som var navnene han sjøl brukte, var hennes nære venn gjennom flere år i arbeiderbevegelsen.

Aktiv tillitsvalgt

Christopher var medlem av AUF i rundt ti år. Han hadde flere verv i fylkesstyret og var fylkessekretær i organisasjonen i halvannet år. Fra 2008 til 2010 var han leder i Sør-Trøndelag AUF.

I oktober 2010 ble han valgt inn i sentralstyret i AUF. Der hadde han ansvaret for internasjonale spørsmål og for samarbeidet med søsterorganisasjoner i andre land.

Christopher Perreau var fra Hommelvik, men bodde i Trondheim. Faren er fransk, mora er norsk, og Christopher snakka begge språkene.

Christopher var sentral i moderpartiet i Trondheim, blant anna som styremedlem i Trondheim Arbeiderparti i en periode. Han står på 6. plass på Arbeiderpartiets bystyreliste i Trondheim før kommunevalget i september.

Internasjonalt engasjert

Problemene i Midtøsten og spørsmål om rettferdig fordeling mellom landene i verden, var blant sakene som opptok Christopher. Han hadde et sterkt internasjonalt engasjement, forteller Hanne Moe Bjørnbet.

Men han var også opptatt av rettferdig fordeling her i Norge. – En av de siste diskusjonene jeg hadde med Christopher dreide seg om de store forskjellene man ser mellom barn i landet vårt, sier Bjørnbet.

Christopher ville inn i bystyret for å jobbe for at alle barn skal få de samme mulighetene, uavhengig av foreldrenes inntekt og bakgrunn.

«Superverver»

Christopher Perreau var dyktig til å rekruttere medlemmer til AUF. På Facebook ligger en invitasjon fra AUF i Nord-Trøndelag fra desember 2010, hvor de inviterer til vervekurs med Christopher Perreau.

- Christopher var veldig karismatisk, sier Hanne Moe Bjørnbet. Han var flink til å sette ord på verdiene våre på en direkte, enkel og forståelig måte. Han brukte aldri politikerspråk, han var utadvendt og lett å snakke med.

Man vet ikke om noe er umulig før man har prøvd, var innstillinga til Christopher da han gikk på talerstolen på landsmøtet i Arbeiderpartiet i 2009. Der overbeviste han landsmøtet om å vedta lovfesta rett til lærlingplass, mot partiledelsens vilje.

En frykta debattmotstander

På Facebook-sida til Christopher har politiske motstandere lagt inn hilsener etter at han ble savna. Han nøt stor respekt blant ungdomspolitikere fra andre partier, mye fordi han var så god i debatter.

Hanne Moe Bjørnbet mener Christopher Perreau var en av de dyktigste debattantene AUF i Sør-Trøndelag har hatt gjennom tidene.

Alltid tilstede

Christopher Perreau var alltid en god støtte for vennene sine.

– I enkelte situasjoner nøler mange med å ta kontakt, sier Hanne Moe Bjørnbet. Hvis man har mista noen eller er nedfor av andre grunner. Christopher var helt motsatt. Han brydde seg alltid.