En stor inspirator

Rolf Christopher Johansen Perreau brant veldig for det han trodde på. Både politikk og venner. Han ble 25 år.

Rolf Christopher Johansen Perreau

Christopher Perreau satt i sentralstyret i AUF.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

- Var du på lag med Christopher, hadde du gjort et varp. Det forteller nestleder i Trondheim Arbeiderparti, Hanne Moe Bjørnbet. Christopher Perrau, som var navnene han sjøl brukte, var hennes nære venn gjennom flere år i arbeiderbevegelsen.

Aktiv tillitsvalgt

Christopher var medlem av AUF i rundt ti år. Han hadde flere verv i fylkesstyret og var fylkessekretær i organisasjonen i halvannet år. Fra 2008 til 2010 var han leder i Sør-Trøndelag AUF.

I oktober 2010 ble han valgt inn i sentralstyret i AUF. Der hadde han ansvaret for internasjonale spørsmål og for samarbeidet med søsterorganisasjoner i andre land.

Christopher Perreau var fra Hommelvik, men bodde i Trondheim. Faren er fransk, mora er norsk, og Christopher snakka begge språkene.

Christopher var sentral i moderpartiet i Trondheim, blant anna som styremedlem i Trondheim Arbeiderparti i en periode. Han står på 6. plass på Arbeiderpartiets bystyreliste i Trondheim før kommunevalget i september.

Internasjonalt engasjert

Problemene i Midtøsten og spørsmål om rettferdig fordeling mellom landene i verden, var blant sakene som opptok Christopher. Han hadde et sterkt internasjonalt engasjement, forteller Hanne Moe Bjørnbet.

Men han var også opptatt av rettferdig fordeling her i Norge. – En av de siste diskusjonene jeg hadde med Christopher dreide seg om de store forskjellene man ser mellom barn i landet vårt, sier Bjørnbet.

Christopher ville inn i bystyret for å jobbe for at alle barn skal få de samme mulighetene, uavhengig av foreldrenes inntekt og bakgrunn.

«Superverver»

Christopher Perreau var dyktig til å rekruttere medlemmer til AUF. På Facebook ligger en invitasjon fra AUF i Nord-Trøndelag fra desember 2010, hvor de inviterer til vervekurs med Christopher Perreau.

- Christopher var veldig karismatisk, sier Hanne Moe Bjørnbet. Han var flink til å sette ord på verdiene våre på en direkte, enkel og forståelig måte. Han brukte aldri politikerspråk, han var utadvendt og lett å snakke med.

Man vet ikke om noe er umulig før man har prøvd, var innstillinga til Christopher da han gikk på talerstolen på landsmøtet i Arbeiderpartiet i 2009. Der overbeviste han landsmøtet om å vedta lovfesta rett til lærlingplass, mot partiledelsens vilje.

En frykta debattmotstander

På Facebook-sida til Christopher har politiske motstandere lagt inn hilsener etter at han ble savna. Han nøt stor respekt blant ungdomspolitikere fra andre partier, mye fordi han var så god i debatter.

Hanne Moe Bjørnbet mener Christopher Perreau var en av de dyktigste debattantene AUF i Sør-Trøndelag har hatt gjennom tidene.

Alltid tilstede

Christopher Perreau var alltid en god støtte for vennene sine.

– I enkelte situasjoner nøler mange med å ta kontakt, sier Hanne Moe Bjørnbet. Hvis man har mista noen eller er nedfor av andre grunner. Christopher var helt motsatt. Han brydde seg alltid.