Eggen: – En glimrende start for Kåre

Kåre Ingebrigtsen har hatt en glimrende start som RBK-trener, men klubben er bare på vei mot noe enda større, mener klubblegenden Nils Arne Eggen.

Nils Arne Eggen om en «middelmådig» cupfinale, men en fantastisk første sesong for Kåre Ingebrigtsen som RBK-trener.

VIDEO: – I en cupfinale er det viktigst å vinne. Går det ett eller to pår, er det ingen som husker hvordan de spilte, sier Nils Arne Eggen.

Etter å ha mottatt publikums hyllest for 2-0-seieren over Sarpsborg 08, jublet hemningsløst, fått medaljer og kongepokal, og deltatt på cupfinale-bankett i Oslo, landet laget på trøndersk jord igjen søndag kveld.

RBK-supporterne møtte opp på Trondheim lufthavn Værnes for å hylle spillerne. Sammen med laget kom også klubblegenden Nils Arne Eggen:

– Kampen var ganske middelmådig. Det var brukbart siste halvtimen av første omgang, litt tam andreomgang, men Rosenborg hadde full kontroll, sier Eggen, som nå er rådgiver i klubben.

– I en cupfinale er det viktigst å vinne. Går det ett eller to år, er det ingen som husker hvordan de spilte, fastslår Eggen.

– Glimrende start

Rosenborg tok sitt tiende cupgull i dag. Seks av de tidligere er tatt under Eggens ledelse.

Kåre Ingebrigtsen har nå tatt «The Double» i sin første hele sesong som RBK-trener, klubbens første dobbeltmesterskap på tolv år.

– I 1971, det første året mitt som trener i Rosenborg – 1971 sa jeg altså – da tok vi «The Double». Men jeg var så fersk at jeg sier at det var ikke på grunn av meg, men på tross av meg, sier Eggen.

Kåre Ingebrigtsen på Værnes

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen på Værnes.

Foto: Stein Roar Leite / NRK

– Men for Kåre er det en glimrende start, og det er ingenting som er bedre enn det, konstaterer trenerlegenden.

Vi har bare sett starten på noe stort under Kåre Ingebrigtsen, mener Eggen:

– Vi er bare på vei mot den prestasjonen vi skal nå. Det starter allerede på torsdag, når vi skal møte Saint-Étienne, sier Eggen om den kommende kampen i Europaligaen.

– Lyst på mer

Ingebrigtsen selv er klar for nye utfordringer:

– Vi har lyst på mye mer. I fotball er det ganske enkelt. Du er seriemester og cupmester i bortimot én måned, og så skal du begynne å kjempe om et nytt.

Og hvis noen hevder at RBK-spillerne allerede er mette på suksess etter to gull i 2015, har Eggen ei klar melding:

– Tøv! fnyser han.

Mike Jensen på Værnes etter cuptriumfen.

VIDEO: RBKs visekaptein Mike Jensen, som scoret 2-0-målet i kampen, hyller supporterne og stemningen på stadion under cupfinalen.

Roser supporterne

RBKs visekaptein Mike Jensen, som scoret 2-0-målet i kampen, hyller supporterne og stemningen på stadion under kampen:

– Det var vilt. Men det var litt som jeg hadde forestilt meg, at trønderne skulle være overlegne på tribunen. Det var en sinnssyk stemning, spesielt etter kampen, da jeg så hvor mange som var med og sang og feiret på tribunen. Det var flott, mener Jensen.

Selve kampen var ikke spesielt god, syntes han:

– Vi kom for å ta med en pokal hjem, og det gjorde vi, sier dansken.