Hopp til innhold

DumDum Boys tar pause

De fire rockerne melder på sin Facebook-side at de tar en spillepause etter sin siste turnékonsert på studenteruka i Ås lørdag.

Prepple i DumDum Boys på Bergen Music Fest.

DumDum Boys tar en pause. Slik så de ut live i 2006.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Konserten på Ås blir den siste "på en lang, lang stund", skriver bandet i sin knappe kommentar.

Bandet er kjent for å spøke og vitse når de blir intervjuet. Derfor er det usikkert hvor alvorlig man skal ta ta begrunnelsen bandet oppgir for å ta sin lange pause denne gangen. På Facebook skriver bandet "Nå som His Bobness endelig har fått Nobelprisen, synes vi det er riktig å trekke oss litt tilbake for å tenke over tilværelsen."

DumDum Boys regnes for å være et av de Fire Store rockebandene fra 1980-tallet, sammen med Jokke & Valentinerne, deLillos, og Raga Rockers. Alle vakte oppsikt da de sang rock på norsk. DumDum Boys har mottatt en rekke høythengende priser, og ble innlemmet i Rockheim hall of Fame i 2012.

– Gjør opp for Rockefeller

Like før jul 2015 måtte bandet avlyse tre utsolgte konserter på Rockefeller i Oslo. Grunnen var at vokalist Per Øyvind "Prepple" Houm hadde fått virus på stemmebåndet. Bandets manager Steinar Vikan uttalte til adressa.no at "Det er ikke med lett hjerte vi gjør dette. Mange folk vil bli skuffet."

I kommentarfeltet på Facebook bønnfaller Fredrik Olsson om at bandet må gjøre opp for de tre konsertene på Rockefeller før de tar sin lange pause. Han har foreløpig ikke fått noe svar.

DumDum Boys på Bergenfest 2006

DumDum Boys sier de kommer til å ta en lang pause.

Foto: Gansmo, Arne Kristian / Arne Kristian Gansmo, NRK