Dronningens vandreutstilling er i Trondheim

Dronning Sonja og Magne Furuholmen har laget over 60 kunstverk sammen. Resultatet er vandreutstillingen «Texture» som nå er kommet til Trøndelag.

 Dronningen åpnet vandreutstilling

– Vi har hatt mye moro sammen, sier dronnning Sonja om kunstsamarbeidet med Magne Furuholmen.

Foto: Hilde Grande / NRK

Gallerist Marte Høiem

Gallerist Marte Høiem ved Galleri Ismene er glad for at vandreutstillingen har kommet dit.

Foto: Hilde Grande / NRK

Fredag kveld hadde dronning Sonja og Magne Furuholmen en lukket åpning av vandreutstillingen «Texture» i Galleri Ismene i Trondheim. På grunn av sikkerhet var kun rundt 80 gjester invitert.

– Det er både ærefylt og hyggelig å få slikt besøk hos oss, sier gallerist Marte Høiem.

– Når det i tillegg er en fantastisk utstilling med et unikt samarbeid mellom to såpass spesielle kunstnere, så er det ekstra hyggelig.

Dronningen vil få opp interessen for grafisk kunst

Dronning Sonja og Magne Furuholmen har laget over 60 kunstverk sammen, og alle verkene i «Texture» er til salgs. Prisene varierer fra 4500 kroner til 150 000 kroner.

– Tilbakemeldingene hittil har vært gode, noe vi er glade for. Inntektene går til stiftelsen, slik at vi kan få opp interessen for grafikk og grafisk kunst, sier dronnning Sonja.

I 2011 ble H.M. Dronning Sonjas kunstnerstipend opprettet, hvor formålet er å stimulere til utvikling av grafisk kunst.

Dronning Sonja og Magne Furuholmen i Bergen

Dronningen og Magne Furuholmens verk er til salgs. Inntektene skal finansiere nye kunstnerstipend. Her er i fra åpningen av utstillingen i Bergen i august.

Foto: Asle Hella / NRK

Grafikkutstillingen «Texture» ble først vist i Grieghallen i Bergen i august. Der fikk kunstsamarbeidet skryt av blant andre kunstprofessor ved Universitetet i Bergen, Gunnar Danbolt.

– Et samarbeid av denne typen er helt unikt for mitt vedkommende. Det er hyggelig at både publikum og kritikere setter pris på våre verk, sier Magne Furuholmen.

Startet samarbeidet uten noen plan

Kunstsamarbeidet mellom dronningen og Furuhomen har foregått over ett og et halvt år.

Det hele begynte på Long Island i USA, egentlig litt uten plan. Men det har blitt til noe mye større enn vi hadde kunnet se for oss, sier Furuholmen.

– Vi har laget mange verk og det har vært veldig spennende. Jeg har lært masse av Magne, og sammen har vi hatt mye moro, forteller dronnningen.

Lørdag 24. september åpner utstillingen for alle. Etter hvert skal vandreutstillingen «Texture» videre til London, Ålesund, Bodø og Steinberg i Buskerud.