Clooney-parodien trekkes fra nettet

SpareBank 1 SMN tar filmen av nettet etter at DnB NOR truer med å forfølge saken juridisk.

Video Marvin Wiseth drar en Clooney-parodi

Tidligere Miss Unverse-vinner Mona Grudt har rollen som DnB-jenta som våkner opp i et hotellrom.

DnB NOR mener SpareBank 1 SMN fikk for mye oppmerksomhet etter at Clooney-parodien har spredt seg som en farsott i nye og gamle medier i dag.

– Med trussel fra vår største konkurrent om å forfølge saken juridisk har vi valgt å ta filmen av lufta, skriver SpareBank 1 SMN i ei pressemelding.

Lå på Sparebank 1 Midt-Norges blogg


Sparebank 1 Midt-Norge blogget onsdag morgen ut sin egen parodi på DnB Nors populære reklamefilm med George Clooney.

Det frekke videostuntet ble først vist på utdelinga av TÆL-stipendene i Trondheim tirsdag kveld. TÆL er Sparebank1 Midt-Norges regionale stipendordning for unge talenter og ildsjeler i lokalmiljøet.

– Vi har aldri opplevd maken til respons, etter at vi la videoen ut på bloggen vår i dag tidlig, sier informasjonsdirektør Hans Tronstad.

Ble delt på nettet som en farsott.

Parodien er filmet i en suite på Britannia Hotell i Trondheim, og gjenskaper Dnb NORs reklamevideo ned til minste detalj. Til og med faktene er gjenskapt.

Tidligere Miss Unverse-vinner Mona Grudt har rollen som DnB-jenta som våkner opp i et hotellrom, men i stedet for George Clooney er det tidligere Trondheims-ordfører, nå konserndirektør i SpareBank 1 SMN, Marvin Wiseth hun har møtt i løpet av natten.

Tar det alvorlig med et smil

Informasjonsdirektør i DnB NOR, Thomas Midteide, har lett for å le når NRK ringer og spør om banken ser dette som en stor og viktig sak. Han har sett filmen og syns den er kjempemorsom, men sier ledelsen ser på bruken av den som et åpenbart lovbrudd.

– Det er helt greit at SpareBank 1 SMN bruker den i et internt seminar, men når den senere brukes som reklame for å kapre kunder, er det slett ikke greit for oss, sier han.

Mona Grudt og Marvin Wiseth i Clooney-parodi

– Fra Mona Grudt og meg var dette stuntet utelukkende godt ment, men vår konkurrent så det ikke på samme måte, sier konserndirektør Marvin Wiseth i SpareBank 1 SMN.

Foto: Sparebank 1 Midt-Norge / NRK

Ligger mange steder på nettet

Videoen som nå har ligget på nett siden i morges, har i løpet av dagen blitt delt en rekke ganger og vil trolig kunne sees i all framtid. Midteide sier at DnB NOR ikke vil gå videre for å få den fjernet fra nettet, men at det er viktig at SpareBank 1 SMN ikke har den på sin blogg eller annen markedsføring.

– Filmen er et morsomt stunt, men vi forventer at våre konkurrenter holder seg til vanlig forretningsskikk, som det står i loven, sier informasjonsdirektør i DnB NOR, Thomas Midteide.

– Det var godt ment

– Dette var utelukkende godt ment, men vår konkurrent ser det altså ikke på samme måte. Jeg har vel aldri følt meg som et brudd på åndsverkloven før, sier konserndirektør Marvin Wiseth i SpareBank 1 SMN.

Uten å ta juridisk stilling til påstandene om lovbrudd har SpareBank 1 SMN nå fjernet filmen fra så vel YouTube som bankens egen blogg.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste fra Trøndelag