Boligbrann i Malvik – fire personer sendt til sykehus

Det drives fremdeles etterslukking etter at det startet å brenne i et boligkompleks i Malvik i ettermiddag. Fire er sendt til sykehus for sjekk.

Brannvesenet prøver å slukke brann i Vikhammer

– Det er ni leiligheter i bofellesskapet og alle beboerne er gjort rede for, forteller innsatsleder i politiet, Karl Småland til NRK.

De fleste hadde evakuert seg selv. Det var veldig uoversiktlig og en kaotisk start, men etter hvert kom man i kontakt med alle beboerne, fortalte politiet torsdag ettermiddag.

I kveld er brannen helt under kontroll, og man har gått over til etterslukking på stedet.

– Det er fremdeles brannbiler igjen i området, men det er ikke åpne flammer lengre. Vi er i etterslukkingsfasen, sier brannmester ved 110-sentralen i Midt-Norge, Jostein Tangen.

Alt av nødetater er på stedet for å få kontroll på brann

Hektisk slukkearbeid på bo- og servicesenter i Malvik torsdag ettermiddag. Brannen er nå under kontroll og det drives etterslukking.

Foto: Lars Erik Skjærsethq / NRK

Fire til sykehus for sjekk

14 personer er folkeregistrert i de kommunale boligene. Av disse skal fire ha blitt sendt til sykehus for sjekk og fire personer blitt kontrollert på stedet.

Småland forteller at brannen har spredd seg til flere leiligheter.

– Taket og takkonstruksjonen er gjennombrent.

Bygget består av omsorgsboliger. Totalt ni personer skal ha vært i boenhetene da brannen startet, de ble evakuert til nabohusene. Det er ikke ventet at noen kan flytte tilbake til leilighetene med det første.

– Av de ni leilighetene er to ødelagt av brannen. Flere av de andre leilighetene er også berørt av brannen og slukkingsarbeidet, sier Tangen.

Hektisk redningsarbeid

Politiet betegner redningsarbeidet som hektisk.

Politiet ble varslet om brannen klokka 15.45. Etter kort tid var alle nødetatene på stedet i Rønningsvegen i Malvik.

De første meldingene gikk ut på at det hadde brutt ut brann i to leiligheter.

– Det var full fyr som møtte oss da vi kom frem og mye røyk. Vi visste ikke hvor mange som bodde der og det var relativt kaotisk, sier brigadeleder Trond Fjeldsæther til NRK.

Krisestab

Kommunens ordfører Ingrid Aune (Ap) forteller at de jobber med å skaffe fullstendig oversikt over situasjonen

– Vi har satt kriseledelse nå for å finne ut hvordan vi best mulig skal ivareta beboere og andre som er berørt. Vi er nå mest opptatt av å ta vare på alle mennesker som er rammet, sier Aune til NRK.

Malvik kommune forbereder nå innkvartering for de evakuerte som ikke kan eller får flytte tilbake til sine boliger i løpet av kvelden.