NRK Meny
Normal

Betal som normalt

Selv om du ikke kan sende barna i barnehagen eller på SFO må du betale regninga. Men du vil få refundert for de dagene du har mistet tilbudet.

Nettbank

Det er bare å betale egenandelen til SFO og barnehage, selv om streiken gjør at det er stengt.

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

– Foresatte til barn i Trondheim som ikke får et barnehagetilbud eller SFO-tilbud på grunn av streiken, vil få refundert penger for de dagene hvor de ikke får et tilbud, sier fungerende rådmann Elin Rognes Solbu til NRK.

– Foreldrene må likevel betale inn regningene for SFO og barnehage ved forfall som vanlig, slik at det ikke blir purringer eller betalingsvarsel.

Gjør opp i ettertid

Når streiken er over, vil kommunen foreta en konkret avregning basert på hvor lenge de ikke har fått et tilbud, og pengene vil deretter bli trukket fra fremtidige regninger.

De som skal beregne hvor mye som skal tilbakebetales er jo tatt ut i streik.

– Dersom din skole er rammet av streik, men SFO holder åpent, vil ikke dette føre til redusert betaling. Kun de som ikke har fått et tilbud vil få en avregning i etterkant, sier Solbu.

Tjener på streiken

Trondheim kommune sparer fire millioner kroner hver dag i lønnskostnader på grunn av streiken, men må også regne med reduserte inntekter.

Dette fordi Trondheim kommune vil ikke ta seg betalt for reduserte tjenester og stengte SFO-tilbud og barnehager.