A-ha kommer til Lerkendal

Trondheim blir ett av stoppestedene på bandet sin avskjedsturné.

A-ha med Morten Harket (t.h.) og Magne Furuholmen

Morten Harket, Magne Furuholmen og Paul Waaktaar-Savoy kommer til Lerkendal 4. september.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

A-ha har én gang tidligere besøkt byen. Det var i 2006.

Bandet legger inn seks ekstrakonserter rundt om i Norge, før den difinitive avskjeden i Oslo Spektrum i desember. Turneen starter i Buenos Aires, Argentina torsdag denne uken.

Nå er det klart at fansen for ytterligere seks muligheter i Norge. Fra 21. august til 11. september spiller bandet blant annet i Bergen, Stavanger, Tromsø og Trondheim.

- Det har vært mange historiske stunder på Lerkendal. Dette vil bli en av dem, sier konsertansvarlig Odd Rustad til Rbk.no.

Avskjedsturné

I fjor varslet den norske trion at de gir seg. Da har det gått 25 år siden gjennombruddet med Take On Me og albumet Hunting High and Low. I forbindelse med jubileet legger bandet ut på en verdensomspennende avskjedsturné.

A-ha er det eneste norske bandet som har gått til topps på den amerikanske singellista Billboard og har mottatt Spellemannprisen åtte ganger.

Lerkendal besøkes lørdag 4. september, skriver nettstedet.

- Trondheim må være sjeleglad for å være en av arenaene der Norges største band setter et vemodig punktum for en fantastisk karriere, sier Rustad.

På gressmatta

Tidligere har arrangører hatt problemer med å fylle Lerkendal på store konserter. Når Kiss kommer i sommer, så vil de spille på utsiden av stadion. Likevel satser de på at A-ha spiller inne på gressmatta.

- Det er mye som må klaffe før vi arrangerer konserter på selve stadion. Artisten må være av stort format og det stilles store krav til rigging og banedekke. Når vi fikk forespørsel om leie av stadion og til denne konserten stemte alt. Ingen hjemmekamper og et fantastisk band, avslutter han.

Mellom 14.000 og 16.000 billetter legges ut på hvert av stedene.