Denne er for stygg for forsikring

Da Geir Andreas Bragstad Robertsen skulle forsikre sin `72 Oldsmobile Vista Cruiser fikk han beskjed om at den var for stygg til å være veteranbil.

1972 Oldsmobile Vista Cruiser

Denne bilen er for stygg for Gjensidige. – Bilen min kommer nok aldri til å bli god nok for de, forteller eieren.

Foto: Geir Andreas Bragstad Robertsen

– En stakkars veteranentusiast som meg må jo også forsikre kjøretøyene sine, i tilfelle det verste skulle skje, skriver Geir Andreas Bragstad Robertsen i et blogginnlegg for klubben ”Custom Cowboys”

Geir Andreas har hatt kontakt med alle de store forsikringsselskapene i det ganske land. Til slutt så han lyset i enden av den lange tunnelen, da Gjensidige ønsket han som kunde, og dyrt og hellig lovte veteranbilforsikring på bilen.

– Er for stygg

Interiør Oldsmobile

Takstmannen fikk bakoversveis da han så at det manglet gulvmatter og radio.

Foto: Geir Andreas Bragstad Robertsen

Slik ble det ikke. Geir Andreas eier en 72-modell Oldsmobile Vista Cruiser, som rett og slett ble for stygg for takstmannen på Gjensidige.

– Jeg fikk tilbakemelding om at veteranforsikringen ikke ble godkjent og spurte om å få et møte med takstmannen, han fortalte meg at bilen rett og slett var for stygg, forteller Bragstad Robertsen.

Bilen kan være i så god teknisk stand som mulig, men så lenge den ser slik ut kan vi ikke forsikre den … En veteranbil skal være et smykke

Takstmannen, ifølge blogginnlegget

– Denne er ikke godkjent

Torfinn Lorentsen er takstansvarlig for Gjensidige på Steinkjer. Han forteller at grunnen til at Geir Andreas ikke fikk godkjent denne bilen er at kravene er skjerpet.

– De kravene vi stiller til kunder er skjerpet inn. Nå er det vanskeligere å få veteranforsikring, men enklere å forstå hva som kreves for å få det, sier Lorentsen.

Front Oldsmobile

Det var spesielt støtfangeren og interiøret takstmannen reagerte på.

Foto: Geir Andreas Bragstad Robertsen

Tenker ikke på skjønnhet

Vista Cruiseren har uoriginal motor, og Bragstad Robertsen forventet at det kunne by på noen problemer, det siste han tenkte på var lakken.

– Jeg er medlem i Custom Cowboys, en klubb som er interessert i gamle og ombygde biler. Arbeidet med dem er ofte gjort på en billig, men forsvarlig måte, men det siste vi tenker på er antagelig skjønnhetsfeil. Målet er at bilene skal fungere, forteller han.

– Kom å se!

Enden på visa ble at Bragstad Robertsen fikk forsikring på et restaureringsobjekt.

– Det var det eneste jeg kunne få. Men når jeg skal sette skiltene på bilen igjen har jeg samme problem, forteller han.

Gjensidige har derimot gode nyheter til bileieren.

– Når bilen er ferdig er du hjertlig velkommen tilbake, sier takstansvarlig på Steinkjer.

Samtidig kommer Bragstad Robertsen med en oppfordring til takstmannen som taksterte bilen hans til å være "stygg".

– Ta deg en tur til vårmønstringa vår 14. mai! Jeg tror neppe at mange av bilene følger kravene om skjønnhet, men de er gode nok til at vi ønsker å stille de ut.