Hopp til innhold

- Feigt å ikke stå for det de har trykket

Advokat Abid Q. Raja mener tegningen i dagens avis forestiller Muhammed. Han synes at det er feigt av Adresseavisen å nå hevde at den er av en selvmordsbomber.

Abid Q. Raja
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

- Det er ikke noe tvil om at det skal forestille profeten Muhammed. Noen vil si at når de nå sier at det ikke er han, men en selvmordsbomber så er det balleløst. Jeg synes at det er prinsippløst at de nå ikke står for det de har trykket.

Han sier at en tegning som harselerer med selvmordsbombere er noe han ville støttet. Men han mener at en tydelig tegning av en terrorist ville sett annerledes ut enn tegningen i Adresseavisen.

- Hvis de først har valgt å trykke en tegning av profeten, så synes jeg at de skal stå for det, og ikke skjule seg bak en forklaring om at det er en selvmordsbomber.

- Da skulle det jo ikke stått på T-skjorta "Jeg er Muhammed, ingen tør trykke meg." Det viser jo tilbake til karikatur-striden. Da skulle det stått "Jeg er Muhammed, ingen tør stoppe meg når jeg sprenger selvmordsbomber."

Tegning i Adresseavisen, person med Muhammed på brystet

Faksimile fra Adresseavisen

Foto: Jan O. Henriksen/Adresseavisen

Benekter at det er Muhammed

Karikaturen er tegnet av avisas faste tegner Jan O. Henriksen. Sjefredaktør Arne Blix benekter at det er Muhammed selv. Han sier at det forestiller en terrorist som gjør voldelige handlinger i profetens navn.

- Denne tegningen er selvsagt ikke et angrep verken på Muhammed eller Islam, men på de som utgir seg for å forsvare Muhammed, men som egentlig er mennesker med voldelige hensikter.

- Kraftige reaksjoner

Matri Abroud, leder for Det Muslimske Samfunnet i Trondheim, regner med kraftige reaksjoner etter tegninga i Adresseavisen i dag. - Mange blir sinte. Kanskje noen vil demonstrere, og kanskje vil noen finne andre måter å protestere mot avisa på, sier Abroud.

Men han er villig til å diskutere det som nå skjer. - Vi aksepterer at avisa vil kritisere muslimer. Og vi vil gjerne svare og være med på å diskutere saken, sier Abroud.

Les mer: BLIR MED I KARIKATUR-DEBATTEN