Hopp til innhold

Vant internasjonal reiselivspris

Kongekrabbesafari i Jarfjord årets internasjonale reiselivsprodukt.

Lars Petter Øie
Foto: Jørn Tomter/Finnmark Reiseliv

Selskapet Arctic Adventure Resort, som driver kongekrabbesafari i Jarfjord i Sør-Varanger, ble sist søndag kåret til beste internasjonale reiselivsprodukt på reiselivsmessen Feria Internacional de Turoismo (FITUR) i Spania.

Det var Innovasjon Norge som meldte krabbesafarien i Jarfjorden ved Kirkenes på i konkurransen, som telte 47 deltakere.

Luca Bocci i Innovasjon Norges avdeling i Spania mener Arctic Adventure Resort tilbyr en unik pakke.

- Det er en komplett opplevelse med alle sine elementer av natur, kultur og mat, men samtidig så gjennomførbar at alle kan delta uansett alder og fysisk helse. Gjesten får opplevelser man nesten ikke finner andre steder, som for eksempel det å kjøre snøskuter eller Zodiac ved kanten av fjordisen for derfra å ta et bad i det kalde Barentshavet iført overlevelsesdrakter.

Fornøyd med utmerkelsen

Daglig leder i Arctic Adventure Resort, Lars Petter Øie, er både takknemlig og ydmyk i forhold til utmerkelsen. Han er glad for at produktet har fått et kvalitetsstempel og sier han vil fortsatt holde på konseptet som han har holdt på med i åtte år.

Øie mener Finnmark er et spennende fylke å drive med reiseliv i.

- Det er nettopp kombinasjonen av arktiske opplevelser som kongekrabbesafari, snøskuter, hundekjøring, snø/ishotel, nærheten til Russland og Barentshavet, som sammen med lett tilgjengelighet gjør området så spennende.

I fjor ble samme produkt presentert som en av de 25 beste aktivitetsprodukter i verden av det anerkjente magasinet National Geographic.

Nyheter fra Troms og Finnmark