Sjekk denne nordlysfilmen!

Solgunn Hansen (34) fanget nordlyset med 540 bilder mens hun var på jobb.

Video Nordlys Øksfjord

Solgunn har satt sammen 540 bilder av nordlyset over Øksfjord til en så kalt 'time-laps' video.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Solgunn Hansen

Omsorgsarbeider Solgunn Hansen har fått sansen for foto. Nå er det nordlyset hun har gått løs på.

Foto: Privat

Solgunn Hansen er til vanlig omsorgsarbeider i Øksfjord. Det var hun også den 13. januar, da hun merket at det var et fantastisk nordlys på himmelen over kommunen.

– Jeg er mye ute og arbeider, men akkurat da var jeg inne på helsesenteret. Jeg sprang bare ut på baksiden av senteret og satte kamerat på stativ og automatisk utløsning - så gjorde den jobben, forteller hun.

Se også: Nordlysbilder over Nord-Norge

Vant konkurranse

Hansen har blitt en habil fotograf den siste tiden. I 2010 vant hun en fotokonkurranse og vant både nytt kamera, linse og fotoskriver.

– Men jeg har ikke holdt på så lenge. Mannen min kjøpte et speilreflekskamera for en stund siden. Jeg har testet ut litt med den, inntil jeg kjøpte mitt eget, sier Hansen.

Sansen for fotografering gjort at Solgunn nå har med seg kamera og stativ i bagasjerommet på bilen uansett hvor hun drar.

– Jeg har de bestandig med meg. For det er så mange situasjoner hvor det uventet dukker opp situasjoner man må ha bilde av, sier hun.

Og Nordlyset var et av disse.

– Men det har vært mye nordlys etter jul på grunn av kulda, og derfor var det ikke helt uventet heller, sier fotografen.

Fem bilder i sekundet

Og for de ekstra interesserte så kan det nevnes at nordlysvideoen ble tatt av et Canon Eos 550D utstyrt med fjernkontroll og vidvinkel-linse.

Solgunn har tatt bilder hvert femte sekund i tre kvarter, det vil si 540 bilder.

I bakgrunnen for bildet kan man se Tverfjorden under månen, og Øksfjordjøkullen, som ligger på andre siden av Øksfjorden.