Rett fra juleferie til quizbordet

Vestre Jakobselv fikk æren av å åpne årets NRK Klassequizen i Finnmark. De endte opp med 6 poeng.

Vestre Jakobselv skole i Klassequizen 2014

Laget fra Vestre Jakobselv var f.v. Henrik Raastad Dikkanen, Sander Jakola og Benedikte Ananiasen Johansen.

Foto: Sidsel Vik

Klassequizen er i gang i Finnmark. 15 av skolene i fylket er med i Klassequizen denne gang, i konkurranse med nesten 400 skoler over hele landet.

Klassequizen er en uhøytidelig kunnskapskonkurranse, der tremannslag med elever fra tiende klasse over hele landet skal svare på til sammen 12 spørsmål i tre kategorier.

Fylkesvinnerne innkasserer 5000 kroner, samt en plass i den TV-sendte landsfinalen i Oslo i mai.

Fjorårets fylkesmestre

I fjor var det Vestre Jakobselv som ble fylkesmestre i Finnmark, derfor gikk premieren i årets Klassequiz derfra. Dette er en liten skole med bare syv 10-klassinger. Og de tre på årets lag var Henrik Raastad Dikkanen, Sander Jakola og Benedikte Ananiasen Johansen.

Tung start

Det ble en tung start for laget fra Vestre Jakobselv. Første kategori var
«2000-tallet». I denn kategorien fikk laget bare to rette. Bedre ble det ikke i kategorien «Konge». Da ble det bare ett poeng.

Laget tok seg kraftig sammen i siste kategori som var «B». Der ble det tre rette. Til sammen ble det seks poeng av tolv mulige. Til tross for litt svak laginnsats, laget tok det hele med fatning og var fornøyd med sin premiereinnsats første dag etter juleferien. Tida vil vise om seks poeng holder til finaleplass i årets NRK Klassequizen.

  • Hør klassequisen her:

Nyheter fra Troms og Finnmark