Hopp til innhold

James Bond-babe i Wirkola-film

Hollywood-stjernen Gemma Arterton skal spille i Tommy Wirkolas Hollywood-debut, «Hansel and Gretel: Witch Hunters».

Gemma Arterton

Før jul spilte Gemma Arterton i Henrik Ibsens «Byggmester Solness» (The Master Builder) til strålende kritikker på Almeida-teateret i London. Nå er hun klar for Tommy Wirkolas neste film.

Foto: Karen Ballard / AP

Nettstedet hollywoodreporter.com skriver at Paramount sammen med Kill Buljo og Død Snø-skaperen Tommy Wirkola har fått Gemma Arterton på rollelista.

Den britiske 26-åringen spilte i James Bond-filmen «Quantum of Solace» som agent Strawberry Fields (!). Der ble hun sent ut av britiske myndigheter for å hente hjem James Bond (Daniel Craig) på oppdrag utenlands. For rollen fikk hun Empire Award for beste nykommer.

Denne uka er hun å se på norske kinoer i den britiske komedien «Tamara Drewe».

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Spiller mot Oscar-nominert skuespiller

Daniel Craig, Gemma Arterton, Olga Kurylenko

Gemma Arterton (t.v) sammen med David Craig og Olga Kurylenko i forbindelse med promoteringen av James Bond-filmen «Quantum of Solace» i 2008.

Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Gemma Artertons spilte sist i «Prince of Persia: The Sands of Time» I Wirkolas Hollywood-debut skal hun spille den kvinnelige hovedrollen i voksenversjonen av Hans og Grete – en action/adventure-film der søskenparet er blitt heksejegere.

Fra før er det klart at den Oscar-nominerte Jeremy Renner fra «The Hurt Locker» spiller i filmen.

Tidligere har amerikanske nettsteder meldt at Noomi «Lisbeth Salander» Rapace stod på rollelista, men med Arterton tyder mye på at hovedrollelista er besatt.

Innspillingen starter 7. mars og skal foregå i Berlin.

– Det kommer til å bli et mørkt actioneventyr - og ikke en komedie. Men den kommer så klart til å inneholde en del svart humor, har Wirkola uttalt til VG tidligere.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.