Hopp til innhold

Hollywood-debuten kan bli i 3D

Tommy Wirkola har fått signaler om at innspillingen av Hollywood-filmen hans skal skje i 3D.

Tommy Wirkola Avatar

Om bare syv uker starter Altaværingen Tommy Wirkola innspillingen av Hollywood-debuten sin i Berlin. Radio Alta har intervjuet regissøren bak de norske filmene «Død snø» og «Kill Buljo», som nå har fått Hollywood-studioet Paramount i ryggen.

– Det er veldig rart å ha et så stort apparat i sving, og hvis en ser det fra avstand er det veldig surrealistisk, sier Wirkola på telefon fra Berlin til radiostasjonen.

Hollywood-filmen har fått tittelen «Hansel and Gretel: Witch Hunters», og baserer seg på eventyret om Hans og Grete.

Tommy Wirkola

Wirkola blir en av få norske Hollywood-regissør.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

I det kjente eventyret ender det med at søsknene kaster heksa i ovnen i pepperkakehuset, og skal vi tro de foreløpige smakebitene fra Wirkolas manus, gir det mersmak.

Kan bli 3D

Filmen tar for seg Hans og Grete 15 år senere, og da har radarparet utviklet heksejakt til sitt yrke som dusørjegere. Og kanskje blir actionkomedien tilgjengelig for det norske publikumet i 3D.

– Vi har fått hint fra studioet om at det kan bli det. Det er ikke til å legge skjul på at 3D-filmer går godt for tiden, men det er ikke bestemt enda, sier Wirkola.

På få år har regissøren fra Finnmark blitt skutt ut i stjernehimmelen.

Jeremy Renner i filmen The Hurt Locker

Her er Jeremy Renner i filmen The Hurt Locker, en prestasjon som ble belønnet med Oscar-nominasjon.

Foto: Jonathan Olley / Scanpix/AP

Wirkola fikk nasjonal oppmerksomhet etter stor suksess med dugnadsfilmen «Kill Buljo». Prosjektet åpnet for nye muligheter og i splatterkomedien «Død snø» var budsjettet jekket opp til nesten 14 millioner kroner. Nå er trolig beløpet mangedoblet.

Har fått med filmstjerner

– Jeg kan ikke si hvor mye penger vi har til rådighet nå, men det er et svært romslig budsjett med et veldig fint tall, sier en munter Wirkola.

Gemma Arterton

Gemma Arteton, blant annet kjent som Bond-babe.

Foto: Dylan Martinez / Scanpix/Reuters

Hans og Grete-filmen bygger på et manus han har skrevet på gutterommet, og når rollene nå skal ikles virkelige personer er det ikke hvem som helst som står på rollelisten.

Stjerneskuddet Jeremy Renner skal spille Hans. Renner ble for et par år siden Oscar-nominert for filmen Hurt Locker, der han spilte en uredd og barsk minerydder.

Renner har et hektisk program framover, og skal parallelt med Wirkolas film spille i den nyeste ”Mission: Impossible”-filmen.

Den kvinnelige hovedrollen besettes av Gemma Arteton, også hun kjent fra en rekke kassasuksesser fra Hollywood de siste årene. Den mest kjente er kanskje rollen som Bond-babe i den siste James Bond-filmen, «Quantum of solace».

Kritisk holdning

Resten av skuespillerne blir i disse dager hentet inn gjennom auditions og casting.

Men selv om innspillingen straks starter og produksjonen allerede er godt i gang, har Wirkola et noe paranoid syn på det som kan være starten på en glitrende karriere i filmstjernenes land.

– Jeg har ei holdning om at det ikke skjer får jeg står det og filmer første scene, først da tror jeg at det virkelig skjer.

– Men i dag kom stuntkoordinatoren med fly fra USA, så det begynner å ligne en filmproduksjon.