Hopp til innhold

Tror nordnorsk krim vil friste internasjonalt publikum

Den unike naturen kan gjøre Nord-Norsk krim til internasjonal suksess tror produsenten og regissøren for filmen som nå spilles inn i Tromsø.

Ny krim fra Tromsø

– Grunnen til at vi satser på dette er i første omgang Nord-Norge. Denne arenaen er unik i hele verden, og skal vi konkurrere på det internasjonale markedet må vi vise farm noe som ikke finnes noen andre steder, sier produsent Tomas Backström.

Denne uken startet innspillingen av krimfilmen basert på Jorun Thørrings roman «Glassdukkene».

Sentralt i filmen står Tromsø, den nordnorske naturen og en samisk politietterforsker.

Stig Henrik Hoff

Stig Henrik Hoff spiller hovedrollen som etterforsker Aslak Eira.

Foto: Marita Andersen / NRK

Til sammen skal det lages tre filmer basert på tromsøforfatterens bøker. I «Glassdukkene» får etterforsker Aslak Eira blant annet funnet av liket av en ung kvinne ved Prestvannet å bryne seg på.

Og at et kaldt og vått tromsøvær kan tilføre filmen noe ekstra er hovedrolleinnehaver Stig Henrik Hoff enig i.

Nils Gaup

Regissør Nils Gaup.

Foto: Marita Andersen / NRK

– Jeg er veldig glad i dårlig vær. For når det er dårlig vær skjer det noe med folk. Du kan ikke fly rundt her i stiletthæler å spille inn film, du må være forberedt. Men det som er kult er at du får naturen, og det finnes ikke kulere natur enn vi har her oppe, sier Hoff.

Også regissøren er klar på at det nordnorske perspektivet er viktig for å få et godt resultat.

– Tromsø har jeg alltid syntes er en spennende by å filme i. Byen er sammenklemt på ei lita øy, og den ser ut som en storby. Det er vår New York i Nord-Norge. Det er et fint sted å legge spennende historier, for det er stort nok til at det kan skje ting, sier Nils Gaup.