Giske vil granske Store Norske

Næringsminister Trond Giske (Ap) varsler en gransking av styret i Store Norske Spitsbergen Kullkompani.

Trond Giske

Næringsminister Trong Giske (Ap) vil at styret i Store Norske skal granskes.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

– Det er først når vi får alle fakta vi kan gå gjennom saken skikkelig. Vi skal også sørge for at Stortinget får en gjennomgang av saken, sier Giske til Aftenposten.

Robert Hermansen

Tidligere styreleder i Store Norske Robert Harmansen.

Foto: Scanpix / NRK

Tidligere i uken ble det kjent at Økokrim gjennomførte razzia mer enn 20 steder i landet , og at selskapets mangeårige direktør Robert Hermansen var siktet for grov økonomisk utroskap .

Forventet gransking da Hermansen trakk seg

Fredag meldte TV 2 at også en mann som gjennom flere år har jobbet som en konsulent for det statlige kullselskapet, er siktet for medvirkning til grov økonomisk utroskap. Mannen skal ha fakturert Store Norske for 10 millioner kroner.

Hermansen har fått sterk kritikk for blant annet å ha gitt kontrakter til entreprenørfirmaet Leonard Nilsen & Sønner (LNS) uten anbudsrunder i den tiden han var direktør i Store Norske Spitsbergen Kulkompani på Svalbard.

Tidligere i sommer trakk Hermansen seg fra alle verv, og til NRK sa han at det var fordi oppmerksomheten rundt ham var så stor at han ikke klarte å konsentrere seg om det han skulle gjøre.

Også da sa næringsminister Trond Giske at han forventet at alle private forbindelser mellom Hermansen og underleverandørene ble gransket .