Hopp til innhold

En person er skadd i snøskred i Nordreisa i Troms

En person fraktes til Universitetssykehuset Nord-Norge etter et snøskred i nærheten av Kvænangsfjellet lørdag formiddag.

En person ble skadd i et snøskred. Fem andre blir trolig fraktet ut av området med helikopter.

Klokka 14:22 melder politiet at resten av følget har kommet seg tilbake til bilen ved egen hjelp.

Politiet fikk melding klokken 10:44 om at en person var tatt av skred og var skadd. Vedkommende var ute av skredet og det var totalt seks personer i et utenlandsk følge, opplyser operasjonsleder Roy Tore Meyer til NRK.

Turfølget har trolig startet skituren sin fra E6. Operasjonslederen er ikke kjent med at dette er et mye brukt turområde.

– Skredet gikk på Kvænangsfjellet og ut i et bratt parti nord for E6. Vi sendte legehelikopter til stedet, samt et Sea King-helikopter og pasienten er tatt hånd om og er transportert til Tromsø. Vedkommende er fart med raset et stykke og har fått slag og støtskader mot trær. Personen var bevisst da lege kom til, opplyser Meyer.

Det var seks stykker i følget og de var helt tydelige på at det kun var en person som var tatt. Fortsatt er fem personer igjen i fjellområdet. Skredfaren er betydelig. Politiet drøfter nå hvordan de fem skal hentes ut. De har fått beskjed om å forholde seg rolig inntil videre.

– Alternativet er et helikopterløft ut av området. Sea King har vært i lufta og fraktet pasienten ut av området, og lastet den videre til legehelikopteret som skal frakte pasienten videre til Tromsø. Vi holder enda på med drøfting av planen som vi har, så vi håper å få hentet dem ut så fort som mulig, sier Meyer.