Hopp til innhold

Jakter skadeskutt bjørnebinne i Pasvik

Politiet i Øst-Finnmark og SNO jakter på en skadeskutt bjørnebinne ved Grustakvannet i Pasvik. Binna har to unger og er farlig, og det er nå ferdselsforbud i området.

Kart Malbekkveien Pasvik

Det er ferdselsforbud fra RV 885 i Pasvik, langs Skogsveien og Malbekkveien og videre ut i utmarka. Politi og SNO på stedet, og området er sperra inntil videre.

Foto: NRK Kart

– Vi fikk melding like etter klokken 14.00 fra en jeger som var på jakt med hunden sin, at han hadde skutt mot en bjørn på kloss hold, sier operasjonsleder Svein-Erik Jacobsen ved Øst-Finnmark politidistrikt.

Politiet er nå på stedet og har sperret av området. De er i kontakt med jegeren som meldte fra at han hadde skutt mot bjørnen, som er ei binne med to unger.

– Vi vil også sjekke ut området nærmere, og har bistand av både Statens naturoppsyn (SNO) og to profesjonelle jegere som skal søke etter den påskutte bjørnen, sier Jacobsen.

Jacobsen sier videre etterforskning vil avklare hvorfor jegeren skjøt mot bjørnen.

Ferdselsforbud

Det er nå ferdselsforbud fra RV 885 i Pasvik, langs Skogsveien og Malbekkveien og videre ut i utmarka.

Svein-Erik Jacobsen

Operasjonsleder i Øst-Finnmark, Svein-Erik Jacobsen sier bjørnebinna må ansees som farlig, og at det derfor er ferdselsforbud i området.

Foto: Tor Sandø / NRK

– Vi har opprettet et umiddelbart ferdselsforbud på grunn av det vi antar er en meget farlig bjørn som vil beskytte ungene sine, sier Jacobsen.

Han ber folk holde seg unna områdene vest for Skogfoss, Malbekken og Triangelen, og de som er der om å umiddelbart trekke seg ut av områdene.

–Hva vil skje med ungene til binna?

– Det er ikke politiets fagområde, det overlater vi til SNO og Fylkesmannen.

Det er viltseksjonen hos Miljødirektoratet som avgjør ungenes videre skjebne.

Politiet jobber for å få kontroll på den skadeskutte binna, og vil deretter gjennomføre taktiske og tekniske undersøkelser, hele hendelsen vil etterforskes, opplyser politiet.