Aktuell for engelsk klubb

Yttergård Jenssen fra Kaiserslautern til Sheffield Wednesday?

Ruben

Ruben Yttergård Jenssen forlater Hotel Bristol i Oslo og Norge etter tap mot Italia i fjor. Nå kan han være på flyttefot fra Tyskland til England - og 1. divisjonsklubben Sheffield Wednesday.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Tyskland-proffen Ruben Yttergård Jenssen kan havne i engelsk fotball i løpet av sommerens overgangsvindu. Etter det NRK erfarer, har tromsøgutten i noen uker nå stått på blokka til den engelske Championship-klubben Sheffield Wednesday, som sist sesong endte midt på tabellen (13. plass) på nivå to i England.

– Jeg kan bekrefte at det er interesse, men ikke hvilken klubb det er snakk om, sier Ruben Yttergård Jenssen når NRK får tak i ham mellom oppkjøringsøktene med Kaiserslautern i Tyskland.

27-åringen har spilt to sesonger i 2. Bundesliga etter at han ble solgt fra Tromsø sommeren 2013. Klubben misset opprykk både i fjor og i vår. Yttergård Jenssen har ett år igjen av den 3-årskontrakten han signerte.

– Nå er det en dialog med klubben om hva som skjer videre. Jeg trives veldig godt i Tyskland og i Kaiserslautern. Men vi får se hva som skjer, sier Yttergård Jenssen til NRK.

Ruben

Ruben Yttergård Jenssen har en sterk posisjon i Kaiserlsuatern etter to sesonger i klubben. Her jubler 27-åringen etter et avgjørende mål mot Bayer Leverkusen i cupen i februar i fjor.

Foto: MARIUS BECKER / Afp

Agenten: – Konkret interesse

Det er proffagent Kent Karlsen som jobber med å spikre karriereveien videre for Ruben Yttergård Jenssen, som står med hele 34 A-landskamper for Norge.

– Jeg kan ikke gå ut med hvilken klubb det er snakk om nå. Interessen er konkret, såpass kan jeg si. Men vi stresser ikke, det er tidlig i overgangsvinduet, sier Kent Karlsen til NRK.

– Hvor langt er det kommet?

– Per nå foreligger det ikke noe bud. Men hvis så skjer – og klubbene skulle bli enige, vet jeg iallefall hvor landet ligger i forhold til personlige betingelser. Både sportslig og økonomisk mener jeg dette er spennende for Ruben, avslutter Kent Karlsen.

Ny manager denne uka

Tidligere Tromsø-assistent (2013-sesongen) Jonathan Hill ble i midten av mai ansatt i det sportslige apparatet i Sheffield Wednesday – og flyttet da fra Tromsø og en trener-rolle rundt A-laget i TUIL. Hill skal ha tipset Wednesday om Yttergård Jenssen.

Klubben ansatte denne uka portugisiske Carlos Carvalhal som ny manager etter Stuart Gray, som bare fikk sitte drøyt halvannet års i sjefsstolen på Hillsbrough. Carvalhal tar med seg tre landsmenn i støtteapparatet.

Om dette får konsekvenser for klubbens interesse for Ruben Yttergård Jenssen, er det for tidlig å si noe om. Carvalhal skal ifølge klubbens hjemmesider presenteres for media på Hillsbrough torsdag 9. juli.

Klubbeier og styreformann Dejphon Chansiri sier dette om ansettelsen:

– Jeg tror dette vil ta klubben til et nytt nivå og dit vi alle vil, til Premier League.

PS! Sheffield Wednesday ligaåpner i 1. divisjon hjemme mot Bristol City lørdag 8. august.