NRK Meny
Normal

Tryggere for mc-førere

Plastskinner skal hindre mc-førere i å bli kvestet mot autovernet.

Plastskinner på autovernet skal beskytte mc-førere.
Foto: Tomas Bakken / NRK

Statens Vegvesen sikrer riksvei 32 mellom Skien og Siljan for MC-førere med en ny type plastskinne som monteres på autovernet. Skinnen skal hindre at mc-førere som kjører ut blir kvestet under autovernet. Strekningen skal bli en såkalt nullvisjonsvei uten alvorlige ulykker, sier Bjørn Richard Kirste i Statens vegvesen.

Skinnene av plast består av fire rør som er sveiset sammen og blir montert under autovernet i to av de skarpeste svingene på riksvei 32 mellom Skien og Siljan.

Riksvei 32 er en populær motorsykkelvei, og på de siste 8 årene har det vært 8 - 10 mc-ulykker med personskader på strekningen. Nå vil Statens vegvesen gjøre strekningen til en såkalt nullvisjonsveg, hvor målet er null ulykker, sier Bjørn Richard Kirste i Statens Vegvesen.

MC-folket er strålende fornøyd med sikringen Statens vegvesen nå gjør på riksvei 32. Det er nemlig ikke hverdagskost at motorsykkel blir prioritert av myndighetene, og i europeisk sammenheng er dette unikt, sier Morten Hansen i Norsk motorsykkel union.

  • Påførte kraniebrudd med hammer

    En 28 år gammel mann er i Nedre Telemark tingrett dømt til fengsel i et år og tre måneder for grov vold. 28-åringen har blant annet påført en annen person kraniebrudd med en hammer. Mannen må også betale 87 000 i oppreisning som følge av volden.

  • Scoret 32 mål - linkes til Odd

    Tobias Lauritsen i Pors scoret sitt syvende hattrick i 3-0 seieren borte mot Express i dag. Spissen har scoret 32 mål i årets serie og nå linkes ungutten til Odd, skriver PD.

  • Laster Twitter-innhold
  • Kvalifisering for Notodden

    Notodden gjorde jobben borte mot Byåsen med 0–1 seier, men dessverre for Notodden vant Nest-Sotra borte mot Hønefoss. Dermed ble det 2. plass og kvalifiseringsspill om opprykk for Notodden. I den kampen møter de Raufoss, som kom på 2. plass i sin avdeling.