NRK Meny
Normal

Tryggere for mc-førere

Plastskinner skal hindre mc-førere i å bli kvestet mot autovernet.

Plastskinner på autovernet skal beskytte mc-førere.
Foto: Tomas Bakken / NRK

Statens Vegvesen sikrer riksvei 32 mellom Skien og Siljan for MC-førere med en ny type plastskinne som monteres på autovernet. Skinnen skal hindre at mc-førere som kjører ut blir kvestet under autovernet. Strekningen skal bli en såkalt nullvisjonsvei uten alvorlige ulykker, sier Bjørn Richard Kirste i Statens vegvesen.

Skinnene av plast består av fire rør som er sveiset sammen og blir montert under autovernet i to av de skarpeste svingene på riksvei 32 mellom Skien og Siljan.

Riksvei 32 er en populær motorsykkelvei, og på de siste 8 årene har det vært 8 - 10 mc-ulykker med personskader på strekningen. Nå vil Statens vegvesen gjøre strekningen til en såkalt nullvisjonsveg, hvor målet er null ulykker, sier Bjørn Richard Kirste i Statens Vegvesen.

MC-folket er strålende fornøyd med sikringen Statens vegvesen nå gjør på riksvei 32. Det er nemlig ikke hverdagskost at motorsykkel blir prioritert av myndighetene, og i europeisk sammenheng er dette unikt, sier Morten Hansen i Norsk motorsykkel union.

  • Trafikkuhell på Gavlesjåvegen

    Én bil med tre personer har kjørt utenfor en skrent og havnet 20 meter fra veien, opplyser politiet på Twitter. Det er ingen personskade og personene er ute av bilen. Nødetater er på stedet.

  • Ulykke på E18

    To biler kolliderte på E18 ved Skjelsvik i Porsgrunn. Føreren av den ene bilen overholdt ikke vikeplikten. Personene involvert er tatt hånd om av ambulansepersonell.

  • Strålingen er ikke farlig

    Over 300 telemarkinger har sagt nei til ny strømmåler. Statens strålevern opplyser at strålingen er så svak at det ikke er helsefarlig. Alle teknologiene som brukes i de ulike strømmålerne gir svak stråling, melder RA.