NRK Meny
Normal

Tryggere for mc-førere

Plastskinner skal hindre mc-førere i å bli kvestet mot autovernet.

Plastskinner på autovernet skal beskytte mc-førere.
Foto: Tomas Bakken / NRK

Statens Vegvesen sikrer riksvei 32 mellom Skien og Siljan for MC-førere med en ny type plastskinne som monteres på autovernet. Skinnen skal hindre at mc-førere som kjører ut blir kvestet under autovernet. Strekningen skal bli en såkalt nullvisjonsvei uten alvorlige ulykker, sier Bjørn Richard Kirste i Statens vegvesen.

Skinnene av plast består av fire rør som er sveiset sammen og blir montert under autovernet i to av de skarpeste svingene på riksvei 32 mellom Skien og Siljan.

Riksvei 32 er en populær motorsykkelvei, og på de siste 8 årene har det vært 8 - 10 mc-ulykker med personskader på strekningen. Nå vil Statens vegvesen gjøre strekningen til en såkalt nullvisjonsveg, hvor målet er null ulykker, sier Bjørn Richard Kirste i Statens Vegvesen.

MC-folket er strålende fornøyd med sikringen Statens vegvesen nå gjør på riksvei 32. Det er nemlig ikke hverdagskost at motorsykkel blir prioritert av myndighetene, og i europeisk sammenheng er dette unikt, sier Morten Hansen i Norsk motorsykkel union.

 • Helgesen leiar programkomite

  Gunn Marit Helgesen frå Porsgrunn skal leie programkomiteen for Vestfold og Telemark Høgre fram mot fylkestingsvalet i 2019. Svein Flåtten frå Vestfold skal leie den felles nominasjonskomiteen.

  Gunn Marit Helgesen, KS
  Foto: Sindre Løkstad / NRK
 • Hedda Hynne til VM

  Hedda Hynne frå Skien er tatt ut til innandørs-VM i friidrett.
  Hynne skal springe 800 meter under meisterskapen i mars.

  Hedda Hynne og lagvenninnne Yngvild Elvemo
  Foto: Helge Langen
 • Avliva rådyr med bøtte på hovudet

  På Notodden har viltnemnda avliva eit rådyr som hadde sett hovudet fast i ei bøtte som blei brukt til fôring. Rådyret sette seg fast då det prøvde å skaffe seg mat, og var ikkje i stand til å orientere seg, fortel Ole Bjørn Brenna i viltnemnd.

 • Vil legge ned Facebook-side

  Ordførar Bjørn Sverre Birkeland i Tinn oppmodar redaktøren om å legge ned Facebook-sida Rjukan og Tinn inn i framtida. Ordføraren meiner sida har blitt eit forum for sutring og personåtak, skriv Rjukan Arbeiderblad.

  Bjørn Sverre Birkeland
  Foto: Roald Marker / NRK