NRK Meny
Normal

Så humper det så dumper det...

I to dager har lyttere av NRK i Telemark gitt klar beskjed om hvilke veier i Telemark som er dårlige.

Borr i vei
Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

Ved hjelp av e-post, tekstmeldinger og telefoner har vi fått inn mange forslag. Og det har vært en enorm respons, så det er helt tydelig at veistandaren engasjerer folk.

Her er de tre dårligste

Vi har ikke bedt om spesielle veier, her er det den veien folk mener er den dårligste, enten det er fylkesvei, riksvei eller en kommunal vei. Ut fra de tilbakemeldingene vi har fått har vi laget en liste på de veiene våre lyttere mener er de tre dårligste.

På tredjeplass finner vi Kjosenveien i Drangedal.

På andreplass Tessungdalveien

Og på førsteplass kom riksvei 38 - Vråliosen - Skafså - Dalen. Veien som av en innringer blir kalt en krøttersti.

Stubbe midt i veien

Joar Lurås
Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

Fylkesvei 755 mellom Tinn Austbygde og Tessungdalen kom altså på andreplass. Her er veien både sporete og hullete, og i tillegg må billistene se opp for trestubber som stikker opp av asfalten.

Det har bussjåfør Joar Lurås fått erfare.

- Denne veien er helt elendig, den er full av hull og lange sprekker, og det de har forsøkt å gjøre noe med har vært helt uten virkning, sier han.

Midt i veien stikker det altså opp stubber og Lurås viser dette ved å ta et bor og bore seg ned i treet. Han trekker boret opp igjen og det er like helt og like skarpt.

- Det viser at her er det tre og ikke asfalt, avslutter han.

 • Satt fast i heis

  Skien brannvesen rykket søndag kveld ut til Håvundveien for å bistå personer som satt fast i en heis.

 • Stoppet sjåfør med narkotika

  En 18 år gammel mann er stanset av politiet i Porsgrunnsveien og mistenkt han for ruspåvirket kjøring. Både sjåfør og passasjer var i besittelse av mindre mengder narkotika. Politiet har beslaglagt førerkortet og anmeldt forholdet.

 • Får kjøpe Haga kystkafé

  Fylkeskommunen tilbyr Kragerø kommune å kjøpe eigedommen ved Haga kystkafé på Jomfruland for 1,9 millionar kroner. Ordførar Jone Blikra seier til Kragerø Blad Vestmar at det er viktig at kommunen sikrar seg denne sentrale eigedommen på Jomfruland.

  Haga kafé på Jomfruland
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Snøskredfare i fjellet

  Snøskredfaren er fremdeles betydelig i flere fjellområder i Sør-Norge. Vinterferien har startet mange steder og alle som skal ut i fjellet må ta hensyn til terrenget oppfordrer skredeksperter ved Norges Geotekniske Institutt, melder varsom.no