NRK Meny
Normal

Så humper det så dumper det...

I to dager har lyttere av NRK i Telemark gitt klar beskjed om hvilke veier i Telemark som er dårlige.

Borr i vei
Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

Ved hjelp av e-post, tekstmeldinger og telefoner har vi fått inn mange forslag. Og det har vært en enorm respons, så det er helt tydelig at veistandaren engasjerer folk.

Her er de tre dårligste

Vi har ikke bedt om spesielle veier, her er det den veien folk mener er den dårligste, enten det er fylkesvei, riksvei eller en kommunal vei. Ut fra de tilbakemeldingene vi har fått har vi laget en liste på de veiene våre lyttere mener er de tre dårligste.

På tredjeplass finner vi Kjosenveien i Drangedal.

På andreplass Tessungdalveien

Og på førsteplass kom riksvei 38 - Vråliosen - Skafså - Dalen. Veien som av en innringer blir kalt en krøttersti.

Stubbe midt i veien

Joar Lurås
Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

Fylkesvei 755 mellom Tinn Austbygde og Tessungdalen kom altså på andreplass. Her er veien både sporete og hullete, og i tillegg må billistene se opp for trestubber som stikker opp av asfalten.

Det har bussjåfør Joar Lurås fått erfare.

- Denne veien er helt elendig, den er full av hull og lange sprekker, og det de har forsøkt å gjøre noe med har vært helt uten virkning, sier han.

Midt i veien stikker det altså opp stubber og Lurås viser dette ved å ta et bor og bore seg ned i treet. Han trekker boret opp igjen og det er like helt og like skarpt.

- Det viser at her er det tre og ikke asfalt, avslutter han.

 • Boligbrann i Vinje slukket

  Boligbrannen i Øyfjellvegen i Vinje er slukket. Fire personer er registrert bosatt på adressen, og noen av har fått i seg røyk. Disse tilses av helse, opplyser politiet klokken 02.46.

  Laster Twitter-innhold
 • Rykker ut til boligbrann i Vinje

  Nødetatene har rykket ut til melding om boligbrann i Øyfjellvegen i Vinje. Det melder politiet i Telemark klokken 02.16 natt til søndag.

  Laster Twitter-innhold
 • Trafikkuhell på Gavlesjåvegen

  Én bil med tre personer har kjørt utenfor en skrent og havnet 20 meter fra veien, opplyser politiet på Twitter. Det er ingen personskade og personene er ute av bilen. Nødetater er på stedet.

 • Ulykke på E18

  To biler kolliderte på E18 ved Skjelsvik i Porsgrunn. Føreren av den ene bilen overholdt ikke vikeplikten. Personene involvert er tatt hånd om av ambulansepersonell.