NRK Meny

Rekordår for Skiens-isen

Aldri før har isbanen i Skien Fritidspark hatt så mange besøkende. Det til tross for stadig færre midler til vedlikehold fra kommunen.

Isbanen

Jon Steinar Tufte, Daglig leder i Fritidsparken i Skien har grunn til å smile. Aldri før har så mange tatt turen til isbanen som i år. – Jeg kaller det 'nonstop-isen' på grunn av alle de fargerike parkdressene, ler Tufte.

Foto: Susanne Flølo / NRK

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Til tross for at det hvert år blir bevilget mindre penger til vedlikehold, blir årets skøytesesong den beste på sine 30 leveår for Skien fritidspark. Badet i parken ligger an til å få det laveste besøkstallet noensinne kunne Varden fortelle forrige uke, men det er altså ikke tilfelle for skøyteisen.

– All time high

Skien fritidspark

Ida (10) og Tomine (7) er på skøytebanen for første gang i år. Begge forteller at de stort sett har klart å holde seg oppreist, og at det er mye gøyere å stå på skøyter enn å sitte i teltet og spise pølser.

Foto: Susanne Flølo / NRK

– I romjula har vi hatt over 500 besøkende hver dag. I desember har vi hatt 5,5 tusen besøkende. Vi har tusen flere gjester i desember i år, og to tusen flere enn i forfjor. Så det er all time high på isen i år, og det er utrolig hyggelig, sier Daglig leder i Fritidsparken, Jon Steinar Tufte.

– Hva tror du er årsaken til det?

– Vi har jo ikke bynær snø eller skiløyper, og da blir isen det eneste vinteraktivitetstilbudet som minner om hvordan vinteren i Norge skal være. Dessuten er det jo et lavterskeltilbud, det er rimelig å være her, og moro for både barn og voksne, sier Tufte.

Tøff drift

Til tross for entusiasme og rekordhøye besøkstall, blir det hvert år tøffere å drive, forteller Tufte. Han håper at den økte interessen kan få politikerne på banen og sørge for mer penger til vedlikehold.

– Vi håper jo det. Vi ønsker jo å ha så mye folk her som mulig, men det krever jo at anlegget er i tipp topp stand, sier han.

Fritidsparken

Øydis Mizidy Strandgård tok med seg Martin (4) og Levi (6) på skøytebanen. – Jeg har detti så mange ganger, sier Martin, og holder opp alle fingrene.

Foto: Susanne Flølo / NRK

På Isen i Skiensparken yrer det av barn og voksne i alle aldre. Blant dem er Øydis Mizidy Strandgård, som har tatt med seg sønnene Martin (4) og Levi (6).

– Det har vært en suksess i dag. Ungene koser seg, og det er jo et kjempeflott anlegg med muligheter til å grille og ta seg pauser, og så er isen veldig flott, sier Øydis.

– Har du testet isen i dag?

– Ja, og det er femten år siden sist, så det var nok mest interessant for de rundt, ler hun.

– Kommet for å bli

Til tross for stadige budsjettkutt, er daglig leder Tufte svært positiv til anleggets fremtid.

– Fritidsparken er kommet for å bli, det er jeg helt sikker på. Jeg vet ikke om en by som har så flott anlegg som Skien har, og det må vi ta være på, avslutter Tufte.