Rekordår for Skiens-isen

Aldri før har isbanen i Skien Fritidspark hatt så mange besøkende. Det til tross for stadig færre midler til vedlikehold fra kommunen.

Isbanen

Jon Steinar Tufte, Daglig leder i Fritidsparken i Skien har grunn til å smile. Aldri før har så mange tatt turen til isbanen som i år. – Jeg kaller det 'nonstop-isen' på grunn av alle de fargerike parkdressene, ler Tufte.

Foto: Susanne Flølo / NRK

Til tross for at det hvert år blir bevilget mindre penger til vedlikehold, blir årets skøytesesong den beste på sine 30 leveår for Skien fritidspark. Badet i parken ligger an til å få det laveste besøkstallet noensinne kunne Varden fortelle forrige uke, men det er altså ikke tilfelle for skøyteisen.

– All time high

Skien fritidspark

Ida (10) og Tomine (7) er på skøytebanen for første gang i år. Begge forteller at de stort sett har klart å holde seg oppreist, og at det er mye gøyere å stå på skøyter enn å sitte i teltet og spise pølser.

Foto: Susanne Flølo / NRK

– I romjula har vi hatt over 500 besøkende hver dag. I desember har vi hatt 5,5 tusen besøkende. Vi har tusen flere gjester i desember i år, og to tusen flere enn i forfjor. Så det er all time high på isen i år, og det er utrolig hyggelig, sier Daglig leder i Fritidsparken, Jon Steinar Tufte.

– Hva tror du er årsaken til det?

– Vi har jo ikke bynær snø eller skiløyper, og da blir isen det eneste vinteraktivitetstilbudet som minner om hvordan vinteren i Norge skal være. Dessuten er det jo et lavterskeltilbud, det er rimelig å være her, og moro for både barn og voksne, sier Tufte.

Tøff drift

Til tross for entusiasme og rekordhøye besøkstall, blir det hvert år tøffere å drive, forteller Tufte. Han håper at den økte interessen kan få politikerne på banen og sørge for mer penger til vedlikehold.

– Vi håper jo det. Vi ønsker jo å ha så mye folk her som mulig, men det krever jo at anlegget er i tipp topp stand, sier han.

Fritidsparken

Øydis Mizidy Strandgård tok med seg Martin (4) og Levi (6) på skøytebanen. – Jeg har detti så mange ganger, sier Martin, og holder opp alle fingrene.

Foto: Susanne Flølo / NRK

På Isen i Skiensparken yrer det av barn og voksne i alle aldre. Blant dem er Øydis Mizidy Strandgård, som har tatt med seg sønnene Martin (4) og Levi (6).

– Det har vært en suksess i dag. Ungene koser seg, og det er jo et kjempeflott anlegg med muligheter til å grille og ta seg pauser, og så er isen veldig flott, sier Øydis.

– Har du testet isen i dag?

– Ja, og det er femten år siden sist, så det var nok mest interessant for de rundt, ler hun.

– Kommet for å bli

Til tross for stadige budsjettkutt, er daglig leder Tufte svært positiv til anleggets fremtid.

– Fritidsparken er kommet for å bli, det er jeg helt sikker på. Jeg vet ikke om en by som har så flott anlegg som Skien har, og det må vi ta være på, avslutter Tufte.