Slått i bakken av ransmenn

Politiet jakter på to gjerningsmenn etter et ran og et ransforsøk på åpen gate i Porsgrunn rett før midnatt. En mann er sendt til sykehuset med hodeskader.

Ran i Porsgrunn

RAN: Mannen som ble overfalt i Jernbanegata kom blodig inn på denne bensinstasjonen for å be om hjelp.

Foto: Theo Aasland Valen

Først ble en mann slått ned i Storgata, men gjerningsmennene stakk av da en bil kjørte forbi. 20 minutter senere ble en annen mann ranet ved Jernbanegata.

Operasjonsleder Ole Kamben hos politiet i Telemark sier at det startet med at de fikk en telefon og en melding rett før klokka 23.30.

– En bilist hadde sett at en eldre mann kom gående. Plutselig hadde to gutter kommet og angrepet ham så han gikk i bakken. Han kom seg opp og fikk stukket fra stedet mens de to stakk i motsatt retning.

Men tjue minutter senere fikk politiet melding om en annen blodig og forslått. mann.

– Det var en mann på 55 år, også han hadde vært utsatt for noe liknende, men var mer forslått.

Snakket norsk

Politiet forsto at de to overfallene hadde en sammenheng, men at det var to forskjellige tilfeller, men med samme gjerningsmenn.

– Det er to forholdsvis unge menn. Vi antar at de er rundt 20 år. Begge var lyse i huden, og fornærmede nummer to mener bestemt at de er norske. De skal ha snakket norsk.

Gjerningsmennene skal begge ha vært kledd i sort med toppluer. Den ene hadde jakke med hette og dongeribukse. Den andre hade jakke og joggebukse med hvit skrift.

Mobil eneste utbytte

Politiet har vært på sykehuset i ettertid og snakket med den ene mannen, og han har fortalt om det som skjedde.

– Det var en forferdelig opplevelse. Han prøvde å slippe unna, men snubla. Han ble slått bakfra gjentatte ganger i bakhodet med noe som ikke var en kroppdsdel. Det kan ha vært et slagvåpen. Han var godt forslått i hodet og blødde en del, og sleit litt da han ble kjørt til sykehus.

Laster Twitter-innhold

Politet regner dette som ran, og den sistnevnte mannen ble spurt etter eiendeler og penger.

– De tok seg tid til å søke etter det han hadde og stakk av med mobiltelefonen hans og en kortholder.

Skal gå gjennom overvåkingsbilder

Det er en rekke overvåkingskameraet i området, og disse vil nå bli gjennomgått.

– Vi går ut fra at de kan være fanget opp på minst ett overvåkingskamera i området.

– Er dette en type ran det har vært flere av i grenlandsområdet eller er det noe nytt?

– Dette er noe nytt nå. Vi får håpe vi får stoppet dette her. men det er en påminnelse om at det ikke alltid er trygt å bevege seg utendørs nattestid, selv om dette var før midnatt, sier operasjonsleder Ole Kamben i politiet i Telemark.