NRK Meny
Normal

Pors kan hjelpe Notodden til opprykk

Når to serierunder gjenstår i andredivisjon er det stor spenning i begge ender av tabellen. Pors kan hjelpe Notodden til opprykk, men trenger selv hjelp av Odd 2 for å unngå nedrykk.

Pors unngikk nedrykk.

I 2011 berget Pors plassen i siste serieomgang. Kan de gjøre det samme denne sesongen?

Foto: Lorentz Berg / NRK

Det er mange momenter som kommer til å avgjøre hvem som rykker opp, og hvem som rykker ned fra 2. divisjon avdeling en. Pors ligger under nedrykksstreken og trenger trolig minst tre poeng for å holde seg i divisjonen.

– Vi trenger poeng og har mye å spille for. Det blir tøft å møte serieleder Jerv, men vi skal gi jernet, sier Brede Halvorsen.

Brede Halvorsen

Pors-trener Brede Halvorsen håper å ta poeng mot serieleder Jerv. Klarer Pors det, hjelper de samtidig Notodden.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Klarer Pors å ta minst ett poeng mot Jerv, samtidig som Notodden vinner sin bortekamp mot Fløy, er det duket for en ren opprykksfinale på Notodden i siste serierunde. Da kommer nemlig serielederen til Notodden.

– Jeg tror Pors tenker på å hjelpe seg selv. De vil jobbe hardt for poengene. Isolert sett er det bra at Pors har noe å spille for. Pors har kvalitet til å få til noe der nede, sier Notodden-trener Kenneth Dokken.

Ringer ikke Halvorsen

Det kunne kanskje være fristende for Notoddens trener å ringe sin kollega i Porsgrunn for å hjelpe til med taktikk, men det kommer ikke til å skje.

– Brede har mye erfaring og vet nok godt hva han skal gjøre. Jeg tror Pors trenger fire poeng for å klare seg. Forhåpentligvis vil de være fornøyd med et poeng mot Jerv, sier Dokken.

Kenneth Dokken, Notodden Fotball

Kenneth Dokken håper Pors klarer å ta poeng fra serieleder Jerv.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Notodden må vinne sine to siste kamper for å rykke opp til 1. divisjon. På lørdag venter en tøff bortekamp mot Fløy. Et lag som bare har tapt en kamp på hjemmebane.

– Det er et godt hjemmelag. Samtidig er vi er det beste bortelaget i ligaen. Så vi bør ha en sjanse, sier Dokken.

Tror du det blir opprykksfinale på Notodden?

– Det ville i alle fall vært helt konge, sier Notodden-treneren.

Fagermo bør bidra

For Pors er det ikke nødvendigvis nok å vinne de to siste kampene. De er avhengig av at lagene over dem på tabellen avgir poeng. Dermed kan naboene i Skien komme til å spille en viktig rolle.

– Vi trenger nok mest sannsynlig hjelp fra Odd 2, men det tror jeg vi får. Fagermo skylder meg det. Han har lånt så mange spillere av meg at det må han bare gjøre, ler Halvorsen.

Odd 2 spiller nemlig mot Strømsgodset 2 i den siste serierunden. Strømsgodset 2 ligger for øyeblikket på plassen foran Pors, rett over nedrykksstreken.

Sjekk tabellen to runder før slutt.

Dette er Telemarkslagenes siste kamper:

Fløy - Notodden, Notodden - Jerv

Jerv - Pors, Pors - Holmen

Birkebeineren - Odd 2, Odd 2 - Strømsgodset 2

 • Funnet i god behold

  Den sju år gamle jenta som var savnet i Skien er funnet i god behold. Jenta blir gjenforent med foreldrene. Politiet var i ferd med å trappe opp leteaksjonen, som nå blir avblåst ifølge politiet. Jenta ble funnet av en lærer som var ute og lette.

  Laster Twitter-innhold
 • Leteaksjon etter 7 år gammel jente

  Politiet kaller inn ekstra mannskaper i letingen etter ei 7 år gammel jente på Gulset i Skien. – Jenta kom ikke hjem som avtalt. Det er mørkt og kaldt og vi tar dette på største alvor når det gjelder ei så ung jente, sier Terje Pedersen i politiet.

 • 7 år gammel jente savnet på Gulset

  Politiet leter etter ei 7 år gammel jente på Gulset i Skien. Jenta dro hjemmefra klokke 14.15. Hun har lyst hår og er iført en blå vinterjakke med små grønne, lilla og røde prikker.

 • Spredt HSN skaper trøbbel

  Høgskolen i Sørøst-Norge har støtt på problemer med universitetssøknaden fordi de er lokalisert for mange steder. Rektor Petter Aasen er overrasket over at dette blir et tema og vil rydde opp i eventuelle misforståelser. Høgskolen holder til i Telemark, Vestfold og Buskerud.