NRK Meny
Normal

Politietterforskere åpner kunstutstilling

SKIEN (NRK): – I starten av en etterforskning må du analysere, og arbeidet kan ta lang tid. Det samme gjelder for malerier. Noen blir ikke helt ferdige, og de må du legge vekk, sier Åge Halvorsen.

Avfotografering av bilde tatt av Åge Halvorsen

Avfotografering av et bilde malt av Åge Halvorsen.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Halvorsen sammenligner sine malerier med en politietterforskning. I en årrekke jobbet han og Steinar Ellefsen sammen mot narkotikakriminalitet i Telemark. Allerede da bestemte de seg for å holde en utstilling sammen.

Satte seg et nytt mål

Åge Halvorsen

Åge Halvorsen vil ikke ha et «sofaliv». Han vil være engasjert og aktiv, krydret med positiv innstilling til livet fremover.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK
Steinar Ellefsen

Steinar Ellefsen sier det er deres tur til å «tørre» noe helt nytt. – Vi skal ha foto- og malerutstilling med et positivt fokus mot det gode liv i Telemark.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

– Vi satt timevis sammen på spaningspost. Og da er det mange tanker som svirrer i hodet. Steinar sa blant annet at vi burde holde en utstilling når vi ble pensjonister. Nå tar vi sjansen på noe helt nytt, sier Åge Halvorsen, som blant annet har vært lensmann i Bamble. Nå er de begge pensjonister.

Steinar Ellefsen var den første som hadde narkotikahund i Telemark og avsluttet politikarrieren innen kriminaletterretning. Gjennom narkotikaforedrag har de oppfordret ungdom til å ha mot, og å tørre noe nytt.

– Nå er det vår tur til å tørre noe nytt. Vi har sagt til mange at de må sette seg et mål og jobbe for å oppnå det. Nå er denne utstillingen blitt et mål for oss og fredag åpner vi dørene i Porsgrunn.

Utstillingen finner sted i Storgata i Porsgrunn, tvers over gata for Sparebank 1 Telemark. Den holdes åpen både fredag og lørdag.

Avfotografering av bilde tatt av Steinar Ellefsen

Avfotografering av et bilde tatt av Steinar Ellefsen.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Ikke profesjonelle

De to utstillerne understreker at de ikke er profesjonelle, hverken som maler eller fotograf. Men når det gjelder engasjement skårer de høyt, akkurat som da de drev forebyggende arbeid mot ungdom. Begge ønsker å inspirere folk til å komme seg ut i naturen.

– Hvis vi kan få noen ut av sofaen og ut i naturen, fra Jomfruland til Vågslid. Så er det veldig tilfredsstillende for oss, sier Ellefsen. Hans stiller ut fotografier fra naturen i Telemark.

Åge Halvorsen maler vinterbilder med akryl og olje, og går for tida i lære hos Enok Gjermundsen. Blant motivene er Rui-gården i Dalen, Svanstul og Luksefjell. De to spiller også sammen i politibandet Blanke Messing. Også under utstillingen blir det musikalske innslag.

– Det blir litt gitarspill og noen bongotrommer. Men vi får se hvordan det går. Det kan jo hende vi blir sittende der alene, ler Åge Halvorsen. De to tidligere politietterforskerne er spente på responsen fra publikum.

Created by InfoDispatcher

Politispaneren har blitt maler. Åge Halvorsen tar utfordringene etter han har blitt pensjonist.

Created by InfoDispatcher

Politimannen Steinar Ellefsen har blitt fotograf etter at han gikk av med pensjon.

 • Øl-tyv pågrepet i Notodden

  En øl-tyv i en butikk i Notodden sentrum er pågrepet og kjørt i arresten. Vedkommende hadde oppført seg skremmende mot andre personer, ifølge politiet.

 • Innovasjonspris til Fyresdal

  Innovasjonsprisen for universell utforming 2017 i kategorien landskapsarkitektur er tildelt Hamaren Aktivitetspark i Fyresdal. Juryen roser kommunen for å ta på alvor viktigheten av å tilby aktiviteter til alle, uavhengig av helse og fysisk form.

  Rullestolstien er et tilbud til alle
  Foto: Bo Lilledal Andersen / Nrk
 • Fire til sykehuset etter ulykke

  Fire kvinner er kjørt til Sykehuset Telemark etter en trafikkulykke på fylkesveg 357 ved Vadrette i Skien i dag. Skadeomfanget er ukjent. Veien var stengt, men er nå åpen igjen.

 • Bet politimann i låret

  En 33 år gammel mann er dømt for vold mot flere personer på et utested i Porsgrunn i april i år. Han er også dømt for å ha bitt et politimann i låret. Straffen er satt til 10 måneders fengsel, hvorav seks måneder er gjort betinget.