NRK Meny
Normal

Plutselig dukket det opp et teater

Skal du få med deg en forestilling ved det lille teateret i Kragerø må du være rask. Det spratt opp denne uken, og om tre uker er det borte.

Popup-teater i Kragerø

MYSTERIE: Kaffen som forsvant før Max Normal rakk å drikke den begeistret de små tilskuerne.

Foto: Robert Hansen / NRK

Du har sikkert hørt om popup-butikker. Det er butikker som plutselig dukker opp i tomme lokaler, for så å forsvinne igjen etter kort tid. Nå i sommer har Kragerø fått sitt eget popup-teater!

En gjeng med kunstnere fra Neslandsvatn hopper i det og lager kortreist teater i Kragerø.

PopUp-teater i Kragerø

GALSKAP OG HUMOR FOR BARN: Disse tre er drivkreftene bak popup-teateret i Kragerø i sommer. Musiker Turid Jørgensen Honerud, skuespiller Max Normal og produsent Thea Fjørtoft.

Foto: Robert Hansen / NRK

Kun i sommer

Popup-teater

PYNTET MED FLAGG: Slik ser det nye popup-teateret i Kragerø ut.

Foto: Robert Hansen / NRK

– Vi brukte forrige uke på å sette i stand lokalet, og nå blir det tre uker med barneforestillinger før vi pakker sammen og blir borte, sier produsent Thea Fjørtoft.

Det er Kirkens Bymisjons lokaler i sentrum som nå midlertidig har skiftet ham.

Forestillingen heter «Jacky», og eneste skuespiller på scenen er mannen som kaller seg Max Normal. I løpet av en halvtime klarer denne merkelige mannen i rosa strømpebukser, som er alt annet enn normal, å vise fram massevis av ablegøyer og kunster som imponerer de frammøtte barna.

Barn på popup-teater

MORSOMT: Ola (4) syntes Max Normal ikke var helt normal.

Foto: Robert Hansen / NRK

– Han var veldig morsom, sier Ola på 4 år, som ivrig forteller om et rødt merke på fingeren som Max Normal ikke klarer å få bort, noen magiske glasskuler og kaffe og colaflasker som blir borte i løse lufta.

Kortreist teater

– Alle som er med i forestillingen kommer fra Neslandsvatn. Vi er naboer på en åtte kilometer lang grusvei i Drangedal. Så dette er skikkelig kortreist teater, forteller Fjørtoft.

Fornøyde teaterfolk

GODE NABOER: Alle som er med i produksjonen bor i Neslandsvatn. Skuespiller Max Normal, produsent Thea Fjørtoft og musiker Turid Jørgensen Honerud.

Foto: Robert Hansen

Musikalsk ansvarlig er Turid Jørgensen Honerud, kjent fra gruppa Katzenjammer.

– Jeg har aldri jobbet med teater før, men var ikke sen med å svare ja når naboen ringte. Det er veldig moro å spille for barn. Du får respons med en gang, sier den erfarne musikeren.

Forestillingene spilles mandag til torsdag fram til 27. juli.

Publikum koste seg

PUBLIKUM: Små og store koste seg under forestillingen.

Foto: Robert Hansen / NRK
 • Kjørte dobbelt så fort

  En bilfører i Skien fikk førerkortet beslaglagt og er anmeldt etter å ha kjørt i 79 km i timen i en 40-sone på Ulefossveien. Politiet stoppet føreren klokka 17.10.

 • Nesbø fjerna som produsent

  Forfatter Jo Nesbø står ikke lenger oppført som produsent av «Snømannen», skriver VG. Sammen med agenten Niclas Salomonsson ble navnene fjerna som produsenter fra filmdatabasen IMDb. Filmen er blant annet filmet på Rjukan, men har fått dårlige kritikker.

  Snømannen
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Felles legevakt bør ligge i Skien

  Det mener det politiske flertallet i hovedutvalg for helse og velferd i Skien, skriver Varden. Flertallet mener også en felles legevakt for Stor-Grenland bør ligge - om ikke akkurat der dagens legevakt er, men ved Sykehuset Telemark i Skien.

  Telemark sykehus
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Byggebransjen i vekst

  Byggebransjen i Telemark har hatt en solid vekst.
  Det viser tall SSB har lagt ut for 3. termin i år. Omsetninga innenfor byggebransjen har økt med 13 prosent sammenligna med samme periode i fjor. Det tilsvarer 250 millioner kroner.

  Byggebransjen
  Foto: HENNING TVEITO / NRK