Plutselig dukket det opp et teater

Skal du få med deg en forestilling ved det lille teateret i Kragerø må du være rask. Det spratt opp denne uken, og om tre uker er det borte.

Popup-teater i Kragerø

MYSTERIE: Kaffen som forsvant før Max Normal rakk å drikke den begeistret de små tilskuerne.

Foto: Robert Hansen / NRK

Du har sikkert hørt om popup-butikker. Det er butikker som plutselig dukker opp i tomme lokaler, for så å forsvinne igjen etter kort tid. Nå i sommer har Kragerø fått sitt eget popup-teater!

En gjeng med kunstnere fra Neslandsvatn hopper i det og lager kortreist teater i Kragerø.

PopUp-teater i Kragerø

GALSKAP OG HUMOR FOR BARN: Disse tre er drivkreftene bak popup-teateret i Kragerø i sommer. Musiker Turid Jørgensen Honerud, skuespiller Max Normal og produsent Thea Fjørtoft.

Foto: Robert Hansen / NRK

Kun i sommer

Popup-teater

PYNTET MED FLAGG: Slik ser det nye popup-teateret i Kragerø ut.

Foto: Robert Hansen / NRK

– Vi brukte forrige uke på å sette i stand lokalet, og nå blir det tre uker med barneforestillinger før vi pakker sammen og blir borte, sier produsent Thea Fjørtoft.

Det er Kirkens Bymisjons lokaler i sentrum som nå midlertidig har skiftet ham.

Forestillingen heter «Jacky», og eneste skuespiller på scenen er mannen som kaller seg Max Normal. I løpet av en halvtime klarer denne merkelige mannen i rosa strømpebukser, som er alt annet enn normal, å vise fram massevis av ablegøyer og kunster som imponerer de frammøtte barna.

Barn på popup-teater

MORSOMT: Ola (4) syntes Max Normal ikke var helt normal.

Foto: Robert Hansen / NRK

– Han var veldig morsom, sier Ola på 4 år, som ivrig forteller om et rødt merke på fingeren som Max Normal ikke klarer å få bort, noen magiske glasskuler og kaffe og colaflasker som blir borte i løse lufta.

Kortreist teater

– Alle som er med i forestillingen kommer fra Neslandsvatn. Vi er naboer på en åtte kilometer lang grusvei i Drangedal. Så dette er skikkelig kortreist teater, forteller Fjørtoft.

Fornøyde teaterfolk

GODE NABOER: Alle som er med i produksjonen bor i Neslandsvatn. Skuespiller Max Normal, produsent Thea Fjørtoft og musiker Turid Jørgensen Honerud.

Foto: Robert Hansen

Musikalsk ansvarlig er Turid Jørgensen Honerud, kjent fra gruppa Katzenjammer.

– Jeg har aldri jobbet med teater før, men var ikke sen med å svare ja når naboen ringte. Det er veldig moro å spille for barn. Du får respons med en gang, sier den erfarne musikeren.

Forestillingene spilles mandag til torsdag fram til 27. juli.

Publikum koste seg

PUBLIKUM: Små og store koste seg under forestillingen.

Foto: Robert Hansen / NRK