NRK Meny
Normal

Plutselig dukket det opp et teater

Skal du få med deg en forestilling ved det lille teateret i Kragerø må du være rask. Det spratt opp denne uken, og om tre uker er det borte.

Popup-teater i Kragerø

MYSTERIE: Kaffen som forsvant før Max Normal rakk å drikke den begeistret de små tilskuerne.

Foto: Robert Hansen / NRK

Du har sikkert hørt om popup-butikker. Det er butikker som plutselig dukker opp i tomme lokaler, for så å forsvinne igjen etter kort tid. Nå i sommer har Kragerø fått sitt eget popup-teater!

En gjeng med kunstnere fra Neslandsvatn hopper i det og lager kortreist teater i Kragerø.

PopUp-teater i Kragerø

GALSKAP OG HUMOR FOR BARN: Disse tre er drivkreftene bak popup-teateret i Kragerø i sommer. Musiker Turid Jørgensen Honerud, skuespiller Max Normal og produsent Thea Fjørtoft.

Foto: Robert Hansen / NRK

Kun i sommer

Popup-teater

PYNTET MED FLAGG: Slik ser det nye popup-teateret i Kragerø ut.

Foto: Robert Hansen / NRK

– Vi brukte forrige uke på å sette i stand lokalet, og nå blir det tre uker med barneforestillinger før vi pakker sammen og blir borte, sier produsent Thea Fjørtoft.

Det er Kirkens Bymisjons lokaler i sentrum som nå midlertidig har skiftet ham.

Forestillingen heter «Jacky», og eneste skuespiller på scenen er mannen som kaller seg Max Normal. I løpet av en halvtime klarer denne merkelige mannen i rosa strømpebukser, som er alt annet enn normal, å vise fram massevis av ablegøyer og kunster som imponerer de frammøtte barna.

Barn på popup-teater

MORSOMT: Ola (4) syntes Max Normal ikke var helt normal.

Foto: Robert Hansen / NRK

– Han var veldig morsom, sier Ola på 4 år, som ivrig forteller om et rødt merke på fingeren som Max Normal ikke klarer å få bort, noen magiske glasskuler og kaffe og colaflasker som blir borte i løse lufta.

Kortreist teater

– Alle som er med i forestillingen kommer fra Neslandsvatn. Vi er naboer på en åtte kilometer lang grusvei i Drangedal. Så dette er skikkelig kortreist teater, forteller Fjørtoft.

Fornøyde teaterfolk

GODE NABOER: Alle som er med i produksjonen bor i Neslandsvatn. Skuespiller Max Normal, produsent Thea Fjørtoft og musiker Turid Jørgensen Honerud.

Foto: Robert Hansen

Musikalsk ansvarlig er Turid Jørgensen Honerud, kjent fra gruppa Katzenjammer.

– Jeg har aldri jobbet med teater før, men var ikke sen med å svare ja når naboen ringte. Det er veldig moro å spille for barn. Du får respons med en gang, sier den erfarne musikeren.

Forestillingene spilles mandag til torsdag fram til 27. juli.

Publikum koste seg

PUBLIKUM: Små og store koste seg under forestillingen.

Foto: Robert Hansen / NRK
 • Her kan du se Østafjells 20.55:

  Østafjells 20:55
 • Lekeringing svekket beredskapen

  Tre barn i 10-årsalderen lekeringte i kveld så mange ganger etter ambulanse, at operatørene ble forstyrret og beredskapen ble svekket. Politiet har nå snakket med barna og deres foreldre, og ringingen har stoppet. Ifølge politiet er dette et tilbakevendende problem, og politiet minner foreldre om at også mobiler uten simkort kan ringe til nødetatene.

 • Her kan du se Østafjells 18.50:

  Østafjells 18:50
 • Kollisjon mellom buss og personbil

  En person er kjørt til legevakta for sjekk, etter en trafikkulykke mellom buss og personbil i Skjelsvik-krysset i Porsgrunn i ettermiddag. Politiet mistenker at føreren av personbilen ikke har overholdt vikeplikten i forhold til bussen.