NRK Meny
Normal

Nå kan du fly paragliding et år

Fra og med i høst får Seljord folkehøgskole en egen linje for paragliding. Skolen blir den tredje i landet som har tilbudet.

Paragliding

Seljord Folkehøgskole starter i høst opp en egen linje for paragliding. (illustrasjon)

Foto: Håvard Karlsen / NRK

– Tenk deg at du går opp et nydelig fjell, med en sekk på ryggen. På toppen pakker du ut utstyret, tar en sikkerhetssjekk, jogger femten skritt, og så er du i lufta. Det er en helt fantastisk følelse, sier Corne Neuenheuser.

Han er lærer og primus motor for tilbudet som starter opp til høsten, og har selv drevet med paragliding i mange år.

– Det er den beste måten å oppleve naturen på, sier Neuenheuser.

Corne Neuenheuser

Corne Neuenheuser blir lærer for den nye linja med paragliding som åpner på Seljord Folkehøgskole. Han har selv drevet med paragliding i mange år, og mener det er en unik måte å komme i kontakt med naturen på.

Foto: Marie Roksund / NRK

Flyr over hele verden

Seljord Folkehøgskole utvider tilbudet, og får nå en egen linje for paragliding. Til nå er det fem personer som har fått plass. Det kreves ingen forkunnskaper for å søke på linja, sertifikatet for paragliding tar man på skolen.

I løpet av året reiser man også for å fly i Mexico, og mellom verdens høyeste fjell i Himalaya i Nepal.

– Hele skolen reiser til Nepal på våren, og det kommer til å bli helt magisk å fly i Himalaya-fjellene, sier Neuenheuser.

Det er kun to andre folkehøgskoler i landet som har tilbud om paragliding, og det er nå ti ledige plasser. I alt er det 90 studieplasser på seks ulike linjer.

Skorve

Like bak Seljord Folkehøgskole ligger fjellet Skorve, og elevene på skolen kommer til å fly mye fra denne toppen.

Foto: Marie Roksund / NRK