NRK Meny
Normal

Vil «skippe» frem glede og fred på jord

PORSGRUNN (NRK): Louie Procopio forsøker å få folk til å smile ved hjelp av skipping. Han har startet en bevegelse som skal gi fred og glade mennesker.

Louie håper at verden vil skippe sammen med han.

HOPPENDE GLAD: Louie Procopio hopper seg gjennom byen. Folk smiler, og noen følger etter inn i the skipping movement.

– Jeg blir glad av det, og det er det mange andre som blir også, smiler Louie Procopio.

Han har startet «The skipping movement». Ønsket er å spre glede og humør, og videre gjerne fred på jord.

Han er fra USA og flyttet til Norge for åtte år siden. Da han kom til Norge opplevde han at mange var tilbakeholdne og stive. Han slet med å finne sin plass.

– Jeg klarte ikke være meg selv. Folk trodde jeg var gal når jeg smilte og sa hei. Det var vanskelig, og jeg var ensom, sier Procopio.

En spøk

Da han startet å skippe var det en spøk, som han delte på Snapchat. Men han opplevde å få positive tilbakemeldinger. Folk smilte og lo. Da bestemte han seg for å begynne å skippe. Nå skipper han overalt hvor han skal.

– I begynnelsen var det litt flaut. Men nå er det bare kult. Jeg kommer i kontakt med så mye mennesker. Det er helt fantastisk.

Louie Procopio

Louie Procopio vil at folk skal smile, og gjerne skippe sammen med han.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

I løpet av en halvtimes tid, har amerikaneren snakket med omkring 20 mennesker. Mange er fascinert, noen er litt forskrekket.

– Jeg synes dette er veldig morsomt. Man blir glad av dette, smiler Wenche Jacobsen.

Jacobsen blir stoppet mens hun er ute og handler. Og hinker med Louie oppover storgata. Om Louie Procopio får det som han vil hinker mange flere sammen med han i tiden fremover.

 • Tre over E18

  TA skriv at det ligg tre og tunge greiner i vegen fleire stader langs E18 ved Kragerø. Vegtrafikksentralen oppmodar folk til å køyre forsiktig.

 • 98 kundar utan straum

  Laurdag klokka 17.00 er 98 kundar i Telemark og Vestfold utan straum, melder Skagerak Energi. Det blir arbeidd alle stader der det er feil, og selskapet håpar alle får attende straumen i løpet av kvelden.

 • Mindre personskadar

  I kollisjonen ved Gaustablikk skianlegg fekk to personar mindre skadar. Dei to siste er uskadde. Alle fire er undersøkt av lege på staden.

 • Front mot front

  To personbilar har kollidert front mot front like ovanfor Gaustablikk skianlegg. Det var fire personar i bilane, alle er ute. Det er meldt om personskade og store materielle skadar på bilane. Naudetatane rykkjer ut.