Fengslingsmøte i gang

Politiet begjærte lukkede dører da fengslingsmøtet mot de siktede etter bombefunnet i Siljan startet i dag.

Bombefunn i Siljan

Politiet vil varetektsfengsle de to siktede etter bombefunnet i Siljan onsdag kveld. De mener det er fare for gjentakelsesfare.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Politiadvokat Kristin Bjelkemyr-Østvang begjærte lukka dører under fengslingsmøtet i Nedre Telemark tingrett i dag.

Politiet fikk medhold av dommer Vibeke Bull-Hansen. Begrunnelsen er fare for bevisforspillelse.

Funn styrker saken

Politiet vil ikke si hva de tror bomben skulle brukes til. Sprengstoffet ble funnet da politiet var inne i huset for å pågripe mannen for et tyveri i Larvik.

Politiadvokat Kristin Bjelkemyr Østvang

Politiadvokat Kristin Bjelkemyr-Østvang sier de mener funn i huset har styrket siktelsen mot de to som er pågrepet i saken.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Torsdag var teknikere igjen inne i huset for å undersøke det nærmere. Bjelkemyr-Østvang sier de gjorde funn og at disse har styrket mistanken mot paret.

– Det er gjort beslag i forbindelse med ransakingen. Jeg vil ikke utdype hva slags funn det er. Det er funn som styrker saken, mener jeg.

Er det sprengstoff og våpen?

– Jeg vil ikke gå inn på detaljer om hva som ble funnet, men jeg mener at det styrker saken.

Ikke stor gjentakelsesfare

Paret på 33 og 23 år er siktet for å ha oppbevart bomben i huset de bodde i. Politiet ber om at mannen (33) blir varetektsfengslet i fire uker og kvinnen i to uker.

Grunnen til at den 23 år gamle kvinnen blir begjært varetektsfengslet i to og ikke fire uker, er at politiet ikke ser på gjentagelsesfaren som stor, opplyser politiet.